Skip to main content

Οι Los Lampicos «ξαναχτυπούν» την Κυριακή στη Νέα Παραλία

Η νέα δράση καθαρισμού κεντρικών σημείων της πόλης από γκράφιτι θα ξεκινήσεις στις 9 Απριλίου στις 17.00 από το άγαλμα του Κ. Καραμανλή

Σημαντικές ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου, από υπαλλήλους και μέλη του δικτύου εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και στο πλαίσιο συμμετοχής του δήμου στην Πανελλήνια Δράση Let’ s do it Greece 2017, «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις».

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν 860 κιλά χαρτί, 1.400 κιλά πλαστικό και περί τους 3 τόνους οργανικών αποβλήτων, σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής.

Τα πλαστικά και χάρτινα υλικά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού στη Σίνδο, ενώ τα οργανικά απόβλητα (φλούδες μπανάνας) στην εγκατάσταση  επεξεργασίας λυμάτων στη Νέα Μηχανιώνα, σε συνεργασία με το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ, με στόχο την αξιοποίησή τους σε πειράματα κομποστοποίησης που υλοποιεί το πανεπιστήμιο.

Συνεχίζονται οι δράσεις

Η συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης στην πρωτοβουλία του Let’ s do it Greece 2017 συνεχίζεται την Κυριακή 9 Απριλίου, με μια νέα δράση καθαρισμού κεντρικών σημείων της πόλης από γκράφιτι, με τη χρήση του συστήματος αποκατάστασης επιφανειών, που δώρισε στον Δήμο η Alpha Bank.

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 17.00, από το άγαλμα του Κ. Καραμανλή στη Νέα Παραλία, με τη συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας Los Lampicos.