Skip to main content

Η εταιρεία της Θεσσαλονίκης που θέλει να βάλει τάξη στα πανεπιστήμια

Ένα νέο, ολοκληρωμένο και fully web προϊόν της Logismos που υπόσχεται να οργανώσει ξένα και ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Με το «Αthena», η εταιρεία πληροφορικής της Θεσσαλονίκης Logismos A.E., επιχειρεί το επόμενο βήμα της στη διεθνή αγορά επιδιώκοντας να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Με το «Athena», όπως εξήγησε στη Voria.gr ο κ. Γιάννης Δούφος, πρόεδρος της Logismos A.E., η Εταιρεία απευθύνεται σε μία αγορά η οποία πάσχει από πλευράς σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων καθώς το προσωπικό ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και πανεπιστημίων αγωνίζεται να αντεπεξέλθει στις ανάγκες διαχείρισης μεγάλου αριθμού σπουδαστών και, σύνθετων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων, με εφαρμογές ξεπερασμένες, αποσπασματικές και ανεπαρκείς.

«Η αγορά στην οποία απευθυνόμαστε συνεχώς μεγαλώνει. Στη Logismos θέλουμε να πιστεύουμε ότι και η Ελλάδα θα προχωρήσει στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, αξιοποιώντας το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, έναν τομέα δραστηριότητας που βλέπουμε ταχύτατα να αναπτύσσεται και στην Κύπρο κι’ ο οποίος ενδεχομένως, λόγω Brexit, θα παρουσιάσει ακόμη σημαντικότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και στην πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Δούφος.

Αλλά η Logismos δεν ανέπτυξε το «Athena» έχοντας στο νου της μόνο την ελληνική αγορά, το αντίθετο μάλιστα αφού όπως υποστηρίζει ο κ. Δούφος, τα προβλήματα που υπάρχουν στα ελληνικά εκπαιδευτήρια, εντοπίζονται σχεδόν στα περισσότερα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο.

«Λέμε πως με το «Athena» αναπτύξαμε το πλέον σύγχρονο προϊόν για τον χώρο της Εκπαίδευσης καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι fully web. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει το «Αthena» είναι και ο λόγος που ήδη έχει στη πιλοτική του μορφή εγκατασταθεί στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και στο Κολλέγιο Ανατόλια, όπως επίσης στη Σχολή Νεοελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ, ενώ βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επικύρωση της συμφωνίας με Πανεπιστήμιο της Κύπρου».

Όπως εξήγησε ο κ. Δούφος, σκοπός είναι η προώθηση του «Αthena» στο εξωτερικό και η υποστήριξή του από την Ελλάδα.

Το προϊόν που θα είναι απολύτως έτοιμο για να βγει στη διεθνή αγορά σε 20 μήνες, είναι το δεύτερο ισχυρό χαρτί της Logismos για ανάπτυξη στο εξωτερικό, μετά το πακέτο εφαρμογών που απευθύνεται στο Gaming και τη διαχείριση καζίνο.

Διευκρινίζεται ότι το «Athena» δεν είναι πρόγραμμα εκπαίδευσης, αλλά οργάνωσης και διαχείρισης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Καλύπτει δεκάδες δράσεων, από τις αιτήσεις εγγραφής, την εσωτερική οργάνωση των εκπαιδευτηρίων και των τμημάτων σπουδών, την παρακολούθηση της προόδου των σπουδαστών, τις χρηματοδοτικές ροές, υποστηρικτές υπηρεσίες όπως κατοικία και μετακινήσεις σπουδαστών, ως και τη δραστηριότητα των συλλόγων αποφοίτων.

«Το 2003, όταν η Εταιρεία μπήκε στο Χρηματιστήριο, οι πωλήσεις μας σε software ήταν μόλις 200.000 ευρώ, ενώ το hardware έφερνε έσοδα άνω των 3 εκατομμυρίων. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Logismos άλλαξε πορεία πλεύσης και σήμερα ο ετήσιος κύκλος εργασιών μας, που διαμορφώνεται κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ, προέρχεται αποκλειστικά από το software, με το 1 εκατ. και πλέον να έρχεται από την διεθνή αγορά και τα προϊόντα του Gaming.  Βεβαίως είμαστε από χρόνια στην αγορά του Business, με τις εφαρμογές υποστήριξης εταιρικών λειτουργιών και, τώρα μπαίνουμε στην αγορά του Academia, με το «Αthena», προσβλέποντας σε σημαντική ανάπτυξη», εξηγεί ο ίδιος.