Skip to main content

«Η λήψη μέτρων στήριξης θα προστατέψει την Ευρωζώνη»

Η κυβέρνηση έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο, Δ. Χριστόφια.
Η κυβέρνηση έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο, Δ. Χριστόφια.

Η λήψη μέτρων για τη στήριξη της Ελλάδας θα προστατέψει και τη ζώνη του ευρώ δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Χριστόφια, στο πλαίσιο επίσκεψης του Κυπρίου προέδρου στην Αθήνα.

«Η κυβέρνηση έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, η άλλη πλευρά της συμφωνίας είναι να ληφθούν μέτρα όχι απλά για την Ελλάδα, αλλά για την προστασία της Ευρωζώνης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Κύπρος θα στηρίξει την Ελλάδα στη Σύνοφο Κορυφής


Για τη στήριξη της Κύπρου κατά τη συζήτηση για την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα στην κρίσιμη Συνόδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου διαβεβαίωσε ο Κύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου στη συνάντηση, που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί.

«Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Ελλάδα πάντοτε μπορεί να υπολογίζει στηστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένοκαι φυσιολογικό», ανέφερε ο Ελληνοκύπριος ηγέτης.

Όπως ανακοινώθηκε και από τους δύο ηγέτες, ο Γ. Παπανδρέου θα βρεθεί πολύ σύντομα στην Κύπρο, προκειμένου να έχει επαφές με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Η ημερομηνία του ταξιδιού δεν ανακοινώθηκε, αλλά όπως είπε ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Χριστόφιας έκανε λόγο για «επαναβεβαίωση της αδελφικής φιλίας και της καθημερινής συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. «Κοινά τα προβλήματα, κοινοί οι αγώνες», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «η αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδομένη και απόλυτη».

«Η στήριξη είναι απόλυτη στους χειρισμούς που κάνουμε για να πειστεί η διεθνής κοινότητα ότι το Κυπριακό είναι καιρός να λυθεί, αλλά όχι χωρίς να ληφθούν υπόψη συγκεκριμένες πτυχές του διεθνούς δικαίου και του κοινοτικού κεκτημένου», τόνισε ο κ. Χριστόφιας.