Skip to main content

Η Lidl μπαίνει στην αγορά της Λιθουανίας με 15 καταστήματα

Η Lidl ανοίγει 15 καταστήματα στη Λιθουανία, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα στη στρατηγική διεθνοποίησης της, καθώς εκπροσωπείται πλέον σε 27 χώρες.

Ανοίγουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου τα 15 νέα καταστήματα της Lidl στη Λιθουανία.

Το καταναλωτικό κοινό θα έχει τη ευκαιρία να επισκεφθεί τα καταστήματα περίπου 1.400 τετραγωνικά μέτρα το καθένα και να επιλέξει ανάμεσα από περίπου 1.600 προϊόντα: 13% των προϊόντων προμηθεύεται η Lidl Λιθουανίας από τοπικούς προμηθευτές και 46% από Γερμανούς προμηθευτές. Όλα τα άλλα προϊόντα τα προμηθεύεται η Lidl Λιθουανίας από παραγωγούς άλλων χωρών, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Ισπανία.  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με το δικό του κέντρο διανομής, το οποίο βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο της χώρας, η Lidl Λιθουανίας διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών logistics. Έμφαση δόθηκε στη βιωσιμότητα με χρήση του φωτισμού LED και τη βελτίωση της περιβαλλοντικής ισορροπίας με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πάνω από 1.300 εργαζόμενοι εργάζονται τώρα στις Κεντρικές Υπηρεσίες της Lidl Λιθουανίας, στα καταστήματα, στη διαχείριση και στο κέντρο διανομής.

Με την είσοδο στην αγορά της Λιθουανίας, η Lidl κάνει ένα βήμα παραπέρα στη στρατηγική διεθνοποίησης της. Από τον Ιούνιο η Lidl θα εκπροσωπείται με καταστήματα σε 27 χώρες.