Skip to main content

Η Λυδία Κονιόρδου ξεναγείται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου (φώτο+vid)

Η υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Φεστιβάλ από την πρόεδρο, Ελίζ Ζαλαντό και τον διευθυντή της διοργάνωσης, Ορέστη Ανδρεαδάκη.

Με ξενάγηση της νέας υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου λήγει σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 

Η υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Φεστιβάλ από την πρόεδρο, Ελίζ Ζαλαντό και τον διευθυντή της διοργάνωσης, Ορέστη Ανδρεαδάκη. 

Οι δύο διοργανωτές μίλησαν στην υπουργό για τα διάφορα τμήματα του Φεστιβάλ, της εξήγησαν πώς λειτουργούν και τι ανταπόκριση γνωρίζουν από το φιλοθεάμον κοινό. 

Η νεα υπουργός Πολιτισμού, ωστόσο, δεν θα παραμείνει έως την τελετή λήξης καθώς θα αναχωρήσει αργότερα για την Αθήνα.

Παράλληλα, η κ. Κονιόρδου συνομίλησε με εθελοντές του Φεστιβάλ που παρευρίσκονταν, ενώ χαιρέτισε τους εκπροσώπους του Μουσείου Συγχρονης Τέχνης και ξεναγηθηκε σύντομα στους χώρους του Μουσείου Κινηματογραφου.

Η κ. Κονιόρδου επισκέφθηκε και το γραφείο τύπου του ΦΚΘ, το οποίο προσωρινά φιλοξενείται στη βιβλιοθήκη του Μουσείου Κινηματογράφου. Στη διάρκεια της ξενάγησης της νέας υπουργού, οι κ. Ανδρεαδακης και Ζαλαντό ενημέρωσαν την κ. Κονιόρδου για την ετήσια δραστηριότητα του Φεστιβάλ αναφέροντας τις διάφορες δράσεις του ΦΚΘ για το 2016.

Μετά την ξενάγηση της, η νέα υπουργός Πολιτισμού πραγματοποίησε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους. 

Στη διάρκεια αυτής, η κα Κονιόρδου αναφέρθηκε στη δυναμική που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός κινηματογράφος και τόνισε τη σημασία των συνεργασιών στο κομμάτι του πολιτισμού.

"Οι συνεργασίες και τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί και μειώνουν το κόστος και μας κάνουν όλους κοινωνούς της τέχνης", δήλωσε η ίδια.

Αναφερόμενη στην αξία του πολιτισμού για τη χώρα μας, η υπουργός τόνισε: "Είναι μεγάλο προνόμιο να ασχολείται κανείς με τον πολιτισμό. Ο τόπος μας, αυτό που έχει, το μεγάλο του κεφάλαιο είναι ο υλικός και άυλος πολιτισμός. Όχι μόνο η κληρονομία αλλά και αυτό που δείχνει το μέλλον. Είναι μια φλόγα που δεν έχει σβήσει. Την ύλη μπορεί να σου την πάρει κανείς, το πνεύμα όμω δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς. Αρκεί να πιστέψουμε και να επενδύσουμε σε αυτό. Δεν χρειάζεται απραίτητα λεφτά. Χρειάζεται συνέργειες και αλληλεγγύη".

Η κ. Κονιόρδου εξήρε το έργο του Φεστιβάλ και υπογράμμισε τη σημασία του ότι η δράση του δεν περιορίζεται στο 10ήμερο του Νοεμβρίου αλλά συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Αναφερόμενη σε παλαιότερες επισκέψεις της στο Φεστιβάλ, η νέα υπουργός είπε ότι μια από τις εντονότερες μνήμες της είναι να παρακολουθεί την ταινία "Δοξόμπους" από τον εξώστη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.