Skip to main content

Η λάσπη σε βάρος του Κοτζιά είναι λάσπη σε βάρος του ελληνισμού

Το αμερικανικό Politico στην ευρωπαϊκή του έκδοση ρίχνει φτυαριές λάσπης στον Ν. Κοτζιά, επειδή παρέμεινε συνεπής στις ελληνικές θέσεις.

Παπαγαλάκια διεθνή και εγχώρια, μαζί με πεμπτοφαλαγγίτες, παίζουν άσχημο παιχνίδι σε βάρος του ελληνισμού. Το αμερικανικό Politico στην ευρωπαϊκή του έκδοση ρίχνει φτυαριές λάσπης στον Ν. Κοτζιά, επειδή παρέμεινε συνεπής στις ελληνικές θέσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν δημόσια από Τσίπρα και Αναστασιάδη [αν ο Αναστασιάδης άλλα έλεγε και άλλα έκανε, ευτυχώς που ήταν ο Κοτζιάς να τραβήξει και κανένα αυτί].

Γράφει το Politico: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα μείνει έξω από τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου αφού ακολούθησε προσωπική γραμμή (σ.σ. went rogue είναι η φράση που χρησιμοποιείται) και αναστάτωσε τις εύθραυστες συνομιλίες στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δυο αξιωματούχους που παρακολουθούν τις συνομιλίες από κοντά».

Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε με ανακοίνωση: «Ο Υπουργός Εξωτερικών υλοποιεί με επιτυχία, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, τη στρατηγική που έχει αποφασίσει η Ελληνική Κυβέρνηση». Και επεξηγεί «Στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού». Ελπίζεται να είναι ειλικρινής η τοποθέτηση του Τσίπρα και να παραμείνει [γιατί από κολοτούμπες παρασυνηθίσαμε].

Ο δε Κοτζιάς, με ένα tweet απάντησε προς τους ιθαγενείς πεμπτοφαλαγγίτες: «Αναπαράγουν ψέματα τουρκικής προπαγάνδας νομίζοντας ότι έτσι γίνονται εκσυγχρονιστές. Στην πραγματικότητα γίνονται ουρά τουρκικού εθνικισμού».

Έγραψε προχθές σκωπτικά ο Γιώργος Μητράκης στη Voria.gr για τα τέσσερα διαφορετικά μέσα μαζικής μεταφοράς που θα (!) αποκτήσει η πόλη τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς [όταν λέει τα επόμενα χρόνια, μιλάμε για τρία τέρμινα]. Ποια είναι αυτά; Τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, το τραμ και η θαλάσσια συγκοινωνία, δηλαδή τα καραβάκια στο Θερμαϊκό.

Δεν είναι μόνον αυτά. Βάλε και το τελεφερίκ του Μπουτάρη, τα αερόστατα, τους ποδηλατόδρομους, και τα σκι στους δρόμους της πόλης όταν χιονίζει. Όμως, έχουμε καλύτερες συγκοινωνίες από την εποχή του Ομήρου, όπου ο Οδυσσέας για να πάει από τη Μικρά Ασία στο Ιόνιο έκανε 10 χρόνια. Σήμερα, για να πάει ένας φάκελος από τον πρώτο όροφο στο γραφείο του υπουργού, χρειάστηκαν μόνον έξι μήνες.

Αν δεν τα συμμορφώσεις όταν είναι μικρά, μόλις μεγαλώσουν αρχίζουν τα προβλήματα. Το Τσάμικο κόμμα στην Αλβανία κατέθεσε αίτημα στο αλβανικό Κοινοβούλιο για την ίδρυση ειδικής Επιτροπής η οποία θα αναδείξει την… γενοκτονία που υπέστησαν οι Αλβανοτσάμηδες κατά το 1944, από… τους Έλληνες. Ποιος θα μας εξηγήσει γιατί δεν θέσαμε βέτο όταν ζήτησαν ένταξη στο ΝΑΤΟ; Οι πιέσεις των ΗΠΑ είναι πιο ισχυρές από την υπηρέτηση των εθνικών δικαίων μας;

Ο Ερντογάν συνέλαβε και τον αδελφό του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου [κι αυτός γκιουλενιστής]. Με τα μυαλά που κουβαλάει ο σουλτάνος, να δεις που στο τέλος θα συλλάβει και τον εαυτό του.