Skip to main content

Η Λαγκάρντ, ο Τσίπρας και η «κοστολόγηση» της ΔΕΘ...

Ηδη, στην Αθήνα βρίσκονται από την Κυριακή το βράδυ τα στελέχη του τεχνικού κλιμακίου των θεσμών. Αποστολή τους είναι να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα..

Μολονότι οι σχετικές και απαραίτητες δύο προσκλήσεις έχουν σταλεί από ελληνικής πλευράς, στην κυβέρνηση ήδη γίνονται δεύτερες σκέψεις σχετικά με το πόσο συμφέρουσα θα ήταν τελικώς μια επίσκεψη της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, στην χώρα μας, εκεί γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο λόγος; Αυτός που είχε ήδη - από την περασμένη εβδομάδα - αποκαλύψει η Voria.gr:

Μια ενδεχομένως «ακραία» τοποθέτηση της επικεφαλής του Ταμείου για την ελληνική οικονομία, επί ελληνικού εδάφους, θα ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη στην προσπάθεια που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου για να δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα στη χώρα. Γι αυτό και γίνονται συζητήσεις για μια πιθανή μετάθεση της επίσκεψης προς το τέλος του έτους «και βλέπουμε».

Το τι ξημερώνει πάντως για την χώρα, αυτή τη στιγμή, κυριολεκτικά, δεν το γνωρίζει κανείς. Ηδη, στην Αθήνα βρίσκονται από την Κυριακή το βράδυ τα στελέχη του τεχνικού κλιμακίου των θεσμών. Αποστολή τους είναι να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία, που θα χρησιμοποιήσει η πλευρά των δανειστών, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης. Το ίδιο κλιμάκιο θα «αναλύσει» και το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα την «κοστολογήσει», προκειμένου να εξακριβωθεί αν κινείται ή όχι στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων...