Skip to main content

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντά στις τουρκικές προκλήσεις»

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντά ακαριαία και αποφασιστικά στις τουρκικές προκλήσεις, τόνισε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Eυθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών, Θεόφιλος Λεοντα
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντά ακαριαία και αποφασιστικά στις τουρκικές προκλήσεις, τόνισε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Eυθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών, Θεόφιλος Λεονταρίδης, σε δήλωσή του με αφορμή τη διέλευση της τουρκικής κορβέτας «Bafra» στο κεντρικό Αιγαίο.

Μεταξύ άλλων ο κ. κ. Λεονταρίδης επεσήμανε ότι πλέον είναι τακτική η εμφάνιση τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ανοιχτά του Σουνίου, σημειώνοντας πως ακόμη και χθες τουρκική κορβέτα έπλεε δυτικά της Άνδρου.

«Η συχνότητα αυτών των διελεύσεων, όμως, αποκτά πλέον τη δική της σημασία. Την ίδια ανησυχητική σημασία που έχει η αύξηση των τουρκικών προκλήσεων στον αέρα, προκλήσεων ακόμη και έναντι πτητικών μέσων της FRONTEX», παρατήρησε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντά ακαριαία και αποφασιστικά σε αυτές τις προκλήσεις - «και διπλωματικά και αποτρεπτικά, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις έστω από μεμονωμένα και τυχαία συμβάντα τα οποία δεν μπορεί κανείς απολύτως να αποκλείσει», όπως υπογράμμισε.