Skip to main content

Η κρισιμότητα του Washington Group για το ελληνικό χρέος

Οι τελικές εισηγήσεις των ESM, EKT, ΕΕ και ΔΝΤ στο Washington Group για το ελληνικό χρέος και η ένταση με το ΔΝΤ που δεν συμφέρει την ελληνική πλευρά.

Στην Ουάσιγκτον βρίσκονται ήδη οι Ρέγκλινγκ (ESM), Κερέ (ΕΚΤ), Μπούτι (ΕΕ) και Τόμσεν (ΔΝΤ), και ολοκληρώνουν τις τελικές εισηγήσεις τους στο Washington Group, για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Πρόκειται για ένα άτυπο συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των θεσμών, που εμπλέκονται με το ελληνικό ζήτημα και συνέρχεται στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Κατά συνέπεια και η συζήτηση που γίνεται είναι άτυπη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Η ένταση, πάντως, μεταξύ Αθήνας και ΔΝΤ παραμένει και αυτό δεν συμφέρει την ελληνική πλευρά, αφού το Ταμείο είναι ο ...βασικός της σύμμαχος για το χρέος! Το γεγονός ότι το κλίμα είναι βαρύ το αντιλήφθηκε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που βρίσκεται στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσει τις εργασίες αυτού του άτυπου συμβουλίου κυρίως και όχι τόσο την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, που ούτως ή άλλως δεν έχει στην ατζέντα της επισήμως το ελληνικό ζήτημα.