Skip to main content

Ισορροπίες και οικονομικά συμφέροντα πίσω από τους βομβαρδισμούς

Τι προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον; Το γεγονός ότι πάνω κι από τα χημικά, μπαίνουν για μια ακόμα φορά τα οικονομικά οφέλη.

Ενώ η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με τη Συρία και την επόμενη μέρα της, στο παρασκήνιο των διαβουλεύσεων λαμβάνουν χώρα διεργασίες με εξαιρετικό ενδιαφέρον και ελληνική ...ανάμειξη. Τι προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον; Το γεγονός ότι πάνω κι από τα χημικά, μπαίνουν για μια ακόμα φορά τα οικονομικά οφέλη.

Διπλωματικές πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν, έλεγαν χθες στην Voria.gr ότι η Γαλλία έβαλε βέτο στις ΗΠΑ όταν τέθηκε ζήτημα να χτυπηθούν και ιρανικοί στόχοι στη Συρία. Το ίδιο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Γιατί αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον και η περίεργη ευαισθησία; Οι αιτίες θα πρέπει να αναζητηθούν στα συμβόλαια που υπογράφηκαν πρόσφατα στην Τεχεράνη, από γαλλικές και βρετανικές πολυεθνικές και τα οποία είναι πολύ μεγάλα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το μόνο "ξένο" (δηλαδή, μη συριακό) χτύπημα κατά τις τελευταίες επιδρομές στη Συρία ήταν αυτό που έγινε στη βάση Τ-4, στη Χομς, όπου και σκοτώθηκαν ‎εννιά Ιρανοί στρατιώτες. Και μάλλον έγινε από Ισραηλινούς (πριν από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς), οι οποίοι δεν έχουν καμιάς μορφής επαφή και συνεργασία με τους Ιρανούς. Αντιθέτως...

Στη δε διαπραγμάτευση πίσω από τις κλειστές πόρτες, η ελληνική διπλωματία κράτησε μια μάλλον φιλο-ισραηλινή στάση, ως προς το όλο θέμα, γεγονός το οποίο προκάλεσε εντύπωση!

Αν η πληροφορία αυτή ισχύει, τότε μιλάμε για μετατόπιση 180 μοιρών για την Αθήνα.