Skip to main content

Οι κρίσιμες εκλογές στα Σκόπια και η «εξαγωγή» καπνού στη Βουλγαρία

Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου, οι υποτροφίες της Τουρκίας σε φοιτητές, οι... απορρυθμίσεις του Τσακαλώτου και οι... Τσιρώνειες γλάστρες.

Δεν μπορώ να καταλάβω, παρακαλώ βοηθήστε με… Όλοι, πολιτικοί και ΜΜΕ κάνουν λόγο για την "άνανδρη δολοφονία" του Ζαφειρόπουλου. Συγγνώμη, αλλά υπάρχει και δολοφονία… αντρίσια; Οι δολοφονίες, οι φόνοι μετά δόλου δηλαδή, δεν είναι εξ ορισμού άνανδρες;

Τα στοιχεία για το 2017 υποδεικνύουν ότι πολλά παράνομα προϊόντα καπνού που διανέμονται στη Βουλγαρία, κατασκευάστηκαν σε παράνομα εργοστάσια στην Ελλάδα. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος. Διευκρίνισε ότι οι παραδοσιακοί πελάτες των παράνομων τσιγάρων είναι πολίτες χαμηλών εισοδημάτων και χαμηλής κοινωνικής υπόστασης.

Η υποκρισία συνεχίζεται. Οι υψηλά ιστάμενοι στην χώρα μας γνωρίζουν ποιοι και πώς διοχετεύουν στην αγορά του εξωτερικού παράνομα τσιγάρα [όπως και πετρέλαιο]. Μας παραμυθιάζουν επί δεκαετίες ότι δήθεν θα καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο. Μόνο που είναι σαν την Λερναία Ύδρα, χωρίς τον Ηρακλή να κόβει κεφάλια.

Δημοτικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στα Σκόπια, οι οποίες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, αφού από το αποτέλεσμα τους θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, η εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων στην χώρα με επιπτώσεις και στην Ελλάδα.

Αν κερδίσει Δήμους το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ, τότε ο τελευταίος θα σταθεροποιηθεί στην εξουσία. Αν επικρατήσει το κόμμα του Γκρούεφσκι, τότε αναμένεται όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης και επανάκαμψη του Γκρούεφσκι, ο οποίος θα θέσει πιο επιτακτικά το αίτημα για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Συνεχίζοντας την πολιτική διείσδυσης η Τουρκία προσφέρει αφειδώς υποτροφίες σε μέλη των "τουρκικών", όπως τις χαρακτηρίζει, μειονοτήτων σε Βουλγαρία και Δυτική Θράκη (αποφεύγεται χαρακτηριστικά κάθε σύνδεση της Θράκης με Ελλάδα). Αυτή την στιγμή 16.000 φοιτητές από άλλες χώρες φοιτούν σε τουρκικά πανεπιστήμια και η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει τον αριθμό αυτό προσφέροντας ακόμα περισσότερες υποτροφίες.

Πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη: Ο οικολόγος υπουργός προτείνει ελεγχόμενη χρήση του χασίς μέσω της καλλιέργειάς του στο μπαλκόνι για ιδιωτική χρήση και καταβάλλοντας παράβολο στο κράτος. Θέλω να ελπίζω ότι κανείς κυβερνητικός και κομματικός δεν έχει γλάστρες στο μπαλκόνι [καλό είναι να μην έχει ούτε μπαλκόνι].

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στέλνει μήνυμα στους δανειστές ότι ο κόσμος στην Ελλάδα κουράστηκε από τις μεταρρυθμίσεις. Σε ποιον πλανήτη ζει ο Ευκλείδης; Ο κόσμος πράγματι κουράστηκε αλλά από το βάρος των φόρων και των χαρατσιών που υπογράφει η κυβέρνηση. Πού τις είδε τις μεταρρυθμίσεις;

Αν εννοεί αυτά που αποφασίζει ο Γαβρόγλου, η Κονιόρδου, ο Σκουρλέτης, ο Σταθάκης και οι λοιποί, απορρυθμίσεις λέγονται. Ο κόσμος θέλει μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, για να δουλέψει επί τέλους θετικά. Κι εκείνο που θέλει να ξεχνά ό Ευκλείδης, είναι ότι αύξηση στο Δημόσιο σε μόνιμο προσωπικό, μετακλητούς και αιρετούς καταγράφει έρευνα από το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ.

Ο Τσιρώνης με την πρόταση για γλάστρες με χασίς -που την είχε κάνει και ο γιος της Μάργκαρετ- μου έδωσε μια ιδέα που μπορεί να οφείλεται η… βράβευση του προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ από κάποια International Leadership Association, επειδή: «Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο». Στοιχηματίζω, ότι τα μέλη της Επιτροπής, σίγουρα έχουν Τσιρώνειες γλάστρες στα μπαλκόνια τους.