Skip to main content

Η κρίση «τρώει» καταστήματα της Aldi

Περικοπές στο ιδιαίτερα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα της γερμανικής πολυεθνικής αλυσίδας Aldi, επιφέρει, προσωρινά, η οικονομική κρίση που έχει ενσκήψει στη χώρα και ταλαιπωρεί τα ελληνικά νοικοκυριά
Φρένο στο ιδιαίτερα δυναμικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της γερμανικής λιανεμπορικής αλυσίδας Aldi, «βάζει», προσωρινά, η οικονομική κρίση που έχει ενσκήψει στη χώρα και ταλαιπωρεί τα ελληνικά νοικοκυριά. Αν κι η δημιουργία νέων καταστημάτων δεν έχει σταματήσει ολοκληρωτικά, εντούτοις τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι ο ρυθμός έχει ανακοπεί, καθώς και ότι ταυτόχρονα ξεκίνησαν και οι πρώτες μεγάλες περικοπές, οι οποίες θα διατηρηθούν, τουλάχιστον μέχρι η κατανάλωση να αρχίσει και πάλι να ανακάμπτει (μαζί με την οικονομία) σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γερμανικός «κολοσσός» των discount super market, έχει διαμηνύσει στα εργολαβικά συνεργεία, που κατασκευάζουν τα καταστήματά του ανά την επικράτεια, ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δώσει νέες συντεταγμένες για το πώς θα ξεδιπλωθεί, εφεξής, το πλάνο ανάπτυξής της στην ελληνική αγορά. Κατά τις ίδιες πηγές, μάλιστα, σε κατασκευαστική εταιρεία – συνεργάτη της Aldi, το προσωπικό, πλέον, εργάζεται λιγότερες ώρες από ό,τι πριν, καθώς έχει πέσει η δουλειά.

Πριν λίγες ημέρες, εξάλλου, δεν διαψεύστηκε η πληροφορία  ότι «θύμα» των περικοπών θα είναι και το σχεδόν κατασκευασμένο Logistics-Center της Aldi στην Πάτρα, κόστους επένδυσης περίπου 30 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν πρόκειται να λειτουργήσει, τουλάχιστον προς το παρόν, προκειμένου να αναλάβει την τροφοδοσία της νότιας Ελλάδας. Όπως αναφέρεται, με τα 34 υφιστάμενα καταστήματα που διαθέτει η αλυσίδα στην Ελλάδα και τα 20 καινούρια που αναμένεται να δημιουργηθούν εντός του 2010, δεν δικαιολογείται η λειτουργία και δύο Logistics-Center, καθώς πέραν της Πάτρας, την περίοδο αυτή ανάλογη επένδυση γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Στην ίδια λογική διευκρινίζεται, επίσης, ότι κάθε ένα από τα Logistics-Center αυτά, μπορούν να καλύψουν με ευχέρεια την τροφοδοσία δικτύου άνω των 50 καταστημάτων έκαστο.