Skip to main content

Οι κοπάνες του Αλέξη στο σχολείο και η ωραία ατμόσφαιρα στη ΝΔ

Οι κοπάνες του Αλέξη στο σχολείο, η ωραία ατμόσφαιρα στη Νέα Δημοκρατία και γιατί η σκοπιανή γραφειοκρατία κοντράρεται με την ελληνική.

Ενώ κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο ο Ρώσος ΥΠΕΞ αρνήθηκε συνάντηση με τον Ακιντζί στα Κατεχόμενα, για να μη τον νομιμοποιήσει, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απεναντίας επισκέφθηκε το λεγόμενο «Προεδρικό». Η Τ/κ ηγεσία επιχαίρει επειδή «φιλοξένησε για πρώτη φορά έναν Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών», όπως ανακοίνωσε.

Η δε κυβέρνηση των Αθηνών, κατά την συνηθισμένη τακτική της παραπληροφόρησης, δήλωσε ικανοποιημένη από το ταξίδι του Τζον Κέρι. Ο οποίος, εκτός από τη νομιμοποίηση του ψευδοκράτους στην Κύπρο, όταν στην Αθήνα του ανέφεραν για την τουρκική προκλητικότητα, απάντησε «βρείτε τα με τους Τούρκους».

Το κακό με τον Τσίπρα είναι ότι φαίνεται πως οι πολλές κοπάνες από το σχολείο για διαδηλώσεις και άλλες παρόμοιες εκπαιδευτικές ενασχολήσεις, δεν του επέτρεψαν να μάθει τα βασικά. Ποτέ δεν είναι αργά. Υπάρχουν και νυκτερινά γυμνάσια (το πανεπιστήμιο τι να σού κάνει; όποιος μπαίνει παίρνει πτυχίο - ας είναι καλά το «δημοκρατικό πέντε»).

Η υφαρπαγή των οικοπέδων των Βορειοηπειρωτών στην Χειμάρα, συνεχίζεται, αφού η Ελλάδα αδιαφορεί για τα παιδιά της. Δεν φτάνει που με πλαστά πιστοποιητικά παίρνουν τα ελληνικά οικόπεδα Αλβανοί, που με τη σειρά τους τα δίνουν στους επιτήδειους πολιτικούς, αλλά και η «αμερόληπτη» αλβανική δικαιοσύνη προχώρησε σε ποινικές διώξεις κατά μελών οικογένειας Χειμαραίων και κατά πρώην δημάρχου, για να τους κλείσει το στόμα.

Απίστευτοι γείτονες. Σκοπιανοί συνοριοφύλακες ζήτησαν από παντρεμένο ζευγάρι προσφύγων να χωρίσει για να περάσει τα σύνορα μόνον ο Αφγανός σύζυγος, επειδή η Ιρανή σύντροφός του δεν κατάγεται από εμπόλεμη χώρα. Είπαμε ότι η δική μας γραφειοκρατία πρωτοπορεί, αλλά η σκοπιανή δεν παίζεται.

Η Ν.Δ. είναι «ένα γερασμένο κόμμα που έχει χάσει την επικοινωνία με την κοινωνία». Έχει χρεοκοπήσει και «θα χρειαστούν μήνες μετά τις εκλογές για να καταφέρει το κόμμα να ανασυντάξει τις δυνάμεις του». Αυτά δεν τα είπε ο Τσίπρας, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί στη Ν.Δ., πράγματι έχουν μια ωραία ατμόσφαιρα.

Το θέμα της Αμφίπολης παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Τέλος του μήνα συνταξιοδοτείται η Περιστέρη και θα αναλάβει άλλος αρχαιολόγος. Με δεδομένο ότι ο «προοδευτικός» υπουργός Πολιτισμού, έχει ταχθεί εναντίον της όλης ιστορίας με την Αμφίπολη, μόνον ο Μαρξ ξέρει σε ποιον θα αναθέσει την ανασκαφή, για να «θαφτεί», μήπως και θεωρηθεί επίτευγμα της Ν.Δ. Η αρθρογραφία στην «Αυγή» προς τα εκεί παραπέμπει.

Στις 24 και 25 Νοεμβρίου η Ελλάδα απουσίαζε από την συνάντηση που έγινε στην Κίνα με θέμα τον ''νέο δρόμο του μεταξιού''. Η συνάντηση κορυφής για το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο των Κινέζων, ''τον νέο δρόμο του μεταξιού'' όπως τον αποκαλούν, έχει να κάνει με συνεργασίες σε όλους τους τομείς, οικονομικό, κατασκευαστικό μέχρι και το χρηματοπιστωτικό. Εκεί βρέθηκαν 16 ευρωπαϊκές χώρες από την Αλβανία, την Βουλγαρία μέχρι την Εσθονία και την Λετονία, αλλά με μεγάλη απούσα για πολλοστή φορά την Ελλάδα.

Ποδοσφαιροποιήθηκε και η ένταση στην Μέση Ανατολή. Στους μέχρι τώρα αγώνες που έδωσε η Ρωσία εναντίον της Τουρκίας, προηγείται με 17-0! Και δεν μιλάμε εδώ για ποδοσφαιρικά γήπεδα, αλλά για θέατρα πολέμου. Οι 17 νίκες της Ρωσίας είναι όλοι οι χαμένοι πόλεμοι της Άγκυρας, που ξεχνά ο Ερντογάν.