Skip to main content

Η κόντρα Ζωής-Πανούση και η πίεση Λαφαζάνη στον Τσίπρα

Η κόντρα της Κωνσταντοπούλου με τον Πανούση, η πίεση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Αλέξη Τσίπρα και η έκρηξη βίας στην Τουρκία.

Η Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τον Πανούση ότι υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο. Ενώ η ίδια, προφανώς θεωρεί ότι το αναβαθμίζει. Αναβάθμιση θεωρεί και την καταγγελία της, ότι σε αθλητική εκπομπή της ΝΕΡΙΤ, υπήρχε λεζάντα μετά την ήττα της Εθνικής ότι «μπήκε με το αριστερό στο παγκόσμιο κύπελλο». Επρόκειτο για συγκεκαλυμμένη επίθεση της δεξιάς εναντίον της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά τα λέγει στα σοβαρά. Και ακόμη περισσότερο, άφησε να φανεί ότι όλη αυτή η ιστορία με την απαγόρευση των αστυνομικών να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες της Βουλής, συνδέεται με τις εργασίες της Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens. Δηλαδή, ο Πανούσης προστατεύει την Siemens, και φροντίζει να αποσιωπηθεί η υπόθεση;

Για το θέμα της Siemens πάντως, ο Βαλυράκης μίλησε για συστηματική παρακώλυση της έρευνας, επικρίνοντας τόσο τη Δικαιοσύνη όσο και τη Βουλή, εκτιμώντας ότι αυτό έγινε για να μην θιγούν πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με τον Βαλυράκη, η Δικαιοσύνη, ενώ εντόπιζε ευθύνες ή ενδείξεις ευθυνών πολιτικών προσώπων δεν έστελνε το φάκελο στη Βουλή. Αυτή η σοβαρή καταγγελία, πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητη.

Ο Λαφαζάνης δημιουργεί κλίμα πίεσης στον Τσίπρα, για να τον δεσμεύσει να υπογράψει τον ελληνορωσικό αγωγό. Αυτό μπορεί να γίνει σε 10 μέρες, στην Αγία Πετρούπολη, όπου διοργανώνεται ενεργειακό forum.

Εγώ σας έλεγα πάντως, ότι κάποιος πρέπει να πει στον Λαφαζάνη ότι πέθανε ο Στάλιν, αλλά δεν με ακούσατε. Είναι τόση η πίστη του σε παρωχημένη ιδεοληψία, ώστε ενώ η πόλη μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού ξαναπήρε το παλιό της όνομα «Αγία Πετρούπολη», ο Λαφαζάνης εξακολουθεί να την αποκαλεί… Λένινγκραντ. Άμα πει και τον Πούτιν «πατερούλη»… δέσαμε.

Άρχισαν τα όργανα. Έκρηξη βίας στην Τουρκία, με 4 νεκρούς στο Ντιαρμπακίρ, και τραυματισμούς δημοσιογράφων. Εν τω μεταξύ, ο σουλτάνος σιωπά. Δεν μπόρεσε να το χωνέψει, ότι ο τουρκικός λαός είναι τόσο αχάριστος που δεν επιβράβευσε το γεγονός ότι οδηγεί την Τουρκία πίσω στον Μεσαίωνα. Κάποτε είχα γράψει ότι ο Ερντογάν θα έχει το τέλος των δικτατόρων - όταν όλοι τον υμνούσαν. Συνεχίζω να το υποστηρίζω. Και για τον Νταβούτογλου είχα γράψει ότι είναι ανθρωπάκι, αλλά όλοι εδώ τον «έγλυφαν».

Οι Γερμανοί έχουν στο αίμα τους τις δωροδοκίες. Όπως αποκαλύπτει η γερμανική "Die Zeit", η Γερμανική κυβέρνηση, επί Καγκελαρίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, είχε δωρίσει στη Σαουδική Αραβία όπλα και ρουκέτες (!), προκειμένου να εξαγοράσει την ψήφο της και να αναλάβει αυτή τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2006! Από εκεί φαίνεται επικράτησε να λέμε τα δυνατά σουτ «βολίδες» (κάποιοι αγράμματοι τα λένε «φωτοβολίδες, χωρίς να μας λένε πού την είδαν την φωτιά).

Απίστευτα γρήγορα ενσωματώθηκε στην ελληνική κοινωνία, και ακολουθεί τις συνήθειές της, ειδικευόμενος γιατρός, που ήρθε από το Κονγκό. Συνελήφθη επειδή ζητούσε φακελάκια από ηλικιωμένη! Αυτός δικαιούται την ελληνική υπηκοότητα, αφού αποδέχεται τις παραδόσεις μας.

Με ασταμάτητα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ την τελευταία ομιλία του Ευάγγελου, ως αρχηγού κόμματος. Το χειροκρότημα ήταν αυθόρμητο. Ίσως λόγω της μεγάλης χαράς που δεν θα τον ξαναδούν.

Καλλισθένης