Skip to main content

Η κωλοτούμπα της κυβέρνησης για τα «κοράκια της αγοράς»

Η υποχώρηση στα «κοράκια της αγοράς», οι μηνύσεις που θα υποβάλει ο Λαφαζάνης και ο χαρακτηρισμός «εθνάρχης» για τον Αλέξη Τσίπρα

Δέχθηκε η κυβέρνηση να δοθούν στα «κοράκια της αγοράς» -δικός της ο χαρακτηρισμός- τα στεγαστικά δάνεια β΄ κατοικίας. Μια κωλοτούμπα ακόμη, μετά το σύνθημα των ΣΥΡΙΖΑίων «κανένα σπίτι, σε τραπεζίτη». Τους έγινε συνήθεια (και πού είσαι, ακόμη).

Θα υποβάλει μηνύσεις ο Λαφαζάνης, επειδή δεν μετέδωσε το ΑΠΕ και η ΕΡΤ την συνάντηση μετά γεύματος που είχε με τον Ρώσο πρέσβη. Τώρα, τον πονάει τον Παναγιώτη. Ότι επί 7μηνο που ήταν υπουργός και υπήρχε παραπλάνηση του λαού σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, δεν έβγαζε κουβέντα.

Πάντως, οι Ρώσοι έστειλαν με το γεύμα μήνυμα στην κυβέρνηση: «Μας την φέρατε, ξεχάστε μας». Έστω και αν το μήνυμα απεστάλη με χρησιμοποίηση κουτσού αλόγου.

Μη βιαστείτε να χαρείτε για την συμφωνία περί δήθεν κλιματικής αλλαγής. Στην πραγματικότητα πρόκειται για νέα χαράτσια και νέους περιορισμούς (με πιστοποιητικά ενεργειακής κατάστασης, και άλλα τέτοια). Σιγά να μη ενδιαφέρονται τα παγκόσμια λαμόγια για το καλό μας, και βάζουν τους διαχειριστές εξουσίας να μας προστατεύσουν.

Απροσχημάτιστα και χωρίς ενόχληση προχωρά η κυβέρνηση σε άλωση του κρατικού μηχανισμού. Η μέθοδος αντικατάστασης των διοικητών νοσοκομείων, δείχνει ότι αδιαφορούν για τις εντυπώσεις (χωρίς αντιπολίτευση παίζουν μόνοι τους στο γήπεδο.

Όλες όμως αυτές οι κομματικές κουτοπονηριές, πλήττουν σοβαρά την εικόνα της χώρας και την καθιστούν αναξιόπιστη. Και η αξιοπιστία είναι κάτι που εύκολα χάνεται, αλλά δύσκολα κερδίζεται. Όμως πέρα από την εικόνα της Ελλάδας στους τρίτους, υπάρχει και ένα μεγάλο ηθικό και ουσιαστικό θέμα, που αφορά τους Έλληνες επιστήμονες, που διώχνονται στο εξωτερικό, για να προσλαμβάνονται οι αφισοκολλητές και οι αποτυχόντες υποψήφιοι στις εκλογές. Από το κακό στο χειρότερο.

Η είδηση λέγει ότι υπήρξε τυχαία συνάντηση Τσίπρα-Στυλιανίδη που ήταν όμως ιδιαίτερα φιλική και έδωσε τροφή για σχόλια και πολιτικούς συνειρμούς. Και τούτο επειδή ο Στυλιανίδης είναι ο εκλεκτός του Καραμανλή, τα όσα δε κυκλοφορούν φέρουν τον π. πρωθυπουργό να έχει στενές φιλικές σχέσεις με τον Α. Τσίπρα (γι’ αυτό και οι ΣΥΡΙΖΑίοι υποστηρίζουν, ότι αν παραστεί ανάγκη θα υπερψηφιστούν από καραμανλικούς βουλευτές).

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη και η κοινή υποστήριξη Καραμανλή και Τσίπρα στο πρόσωπο του Μεϊμαράκη (με το δίκαιό του αυτή τη φορά διαμαρτύρεται ο Γεωργιάδης), και η δήλωση του Πλακιωτάκη (ο αντ’ αυτού, του Μεϊμαράκη) ότι η Ν.Δ. υπό προϋποθέσεις θα συγκυβερνούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε πολλά συμβαίνουν στο παρασκήνιο. (με τον Κ. Καραμανλή να παρεμβαίνει μονομερώς, διχάζοντας τη Ν.Δ. Πόσο σοβαρός είναι ο λόγος άραγε, που τον υποχρεώνει να το πράξει;)

Κοντά σ’ αυτά υπήρξε και η δήλωση του καραμανλικού αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, που χαρακτήρισε μεν τον Αλέξη Τσίπρα ως "εθνάρχη" (αφού δεν πιστεύει στο έθνος!) αλλά και τόνισε ότι μαζί με τους Πρ. Παυλόπουλο και Κ. Καραμανλή αποτελούν την "εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας". Με όλα αυτά, σα να μπλέξαμε τους μηρούς μας, ή κάνω λάθος;

Έρχεται και μια προαναγγελία από τον Κοτζιά, ότι η κυβέρνηση θα καλέσει σε συνάντηση την Μέρκελ και τον Ερντογάν στη Χίο για συνομιλίες επί του μεταναστευτικού. Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία του Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις, να αρχίσουμε να προσευχόμαστε.

Καλλισθένης