Skip to main content

Η κόκκινη γραμμή που ξεθώριασε και η δίαιτα Μαδούρο

Η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης που ξεθώριασε στο Eurogroup, η καταπληκτική δίαιτα των Βενεζουελάνων και η παραπληροφόρηση από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τι έγινε εκείνη η πολιτική συμφωνία, που θα επιτυγχάναμε στο Eurogroup; Πού πήγε η κόκκινη γραμμή ότι θα πετύχουμε ελάφρυνση του χρέους; Πού πήγε η απαίτησή μας να φύγε το ΔΝΤ; Μάλλον δικαιώνομαι κάθε φορά, που όταν πρόκειται να διαπραγματευθεί η κυβέρνηση γεμίζω με κρύο ιδρώτα. Δεν θυμάμαι ούτε μια φορά, που να έχει πετύχει το ελάχιστο των στόχων της.

Ξεκινάει με θριαμβικά μπλα-μπλα [θα τους σκίσουμε, θα τους πατήσουμε, και τέτοια…], υπογράφει τελικά ό,τι χαρτί της βάζουν μπροστά, και επιστρέφει πάλι με μπλα-μπλα για να μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο. Ο πρωθυπουργός κάποτε είχε αναφερθεί στον μύθο του τσοπάνη με τον λύκο. Δεν τον κατανόησε φαίνεται.

Χαράς ευαγγέλια για όσους θέλουν να αδυνατίσουν. Τα διεθνή Μέσα αναφέρονται στην καταπληκτική "δίαιτα Μαδούρο", με την οποία -σύμφωνα με έρευνα- κάθε Βενεζουελανός χάνει 9 κιλά κατά μ.ό. σε ένα χρόνο, χωρίς γυμναστήρια, χωρίς ειδικές διατροφές. Αρκεί να εφαρμοστεί η πολιτική της Αριστεράς.

Ο Μαδούρο μάλιστα, θεωρεί ότι αυτό αποτελεί επιτυχία της διακυβέρνησής του [όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί επιτυχία που μάς φόρτωσε με 86 δισ. ευρώ χωρίς λόγο] και δήλωσε, ότι η απώλεια βάρους -λόγω ασιτίας που υποβάλλει στους πολίτες της χώρας του- τους καθιστά … «πιο υγιείς και σεξουαλικά ενεργούς».

Τον κατάντησε για γέλια τον στρατό του ο Ερντογάν, που επί 190 ημέρες επιχειρεί εναντίον της αλ Μπάμπ στην Συρία, κι ακόμη απέξω βρίσκεται [ενώ έλεγε πως είναι υπόθεση 15-20 ημερών η κατάληψή της]. Για γέλια είναι και στο Αιγαίο, όπου οι πιλότοι που του απέμειναν, κατά το τελευταίο διάστημα αποφεύγουν πάντα τις εμπλοκές που ήσαν συνηθισμένες κάποτε. Χθες και προχθές πάλι, συνέβησαν δυο αξιομνημόνευτα περιστατικά.

Ενώ κάποιοι στην Άγκυρα επιμένουν να ανάβουν "φωτιές" στο Αιγαίο, προκαλώντας την ελληνική πλευρά, κυρίως με ψεύτικες "ειδήσεις", όπως αποκαλύπτουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο κατά την έξοδο του από την ναυτική βάση της Φώκαιας, έπιασε ξαφνικά και για άγνωστους λόγους φωτιά, με αποτέλεσμα να καεί ο Τούρκος δίοπας, El Hüseyin Karaca, 20 ετών και να υποστούν σοβαρά εγκαύματα άλλοι τέσσερεις Τούρκοι ναυτικοί που μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Bozyaka της περιοχής.

Η δήθεν εμφάνιση τουρκικού πλοίου στην ακτή των Ιμίων, κι αυτή γέλια προκαλεί, με τις νέες τεχνικές παραπληροφόρησης από τα τουρκικά ΜΜΕ. Πηγές του ΓΕΕΘΑ τονίζουν πως το επίμαχο βίντεο που απεικονίζει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια αποτελεί προϊόν μοντάζ. Και φυσικά διαψεύδει το περιστατικό και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Όμως, εχθές είχαμε την πρώτη αναχαίτιση για Παράβαση FIR, όχι για Παραβίαση. Μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας από την 130 Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου αναχαίτισαν τούρκικα F-16 πριν τολμήσουν να προβούν σε παραβιάσεις! Το Α/ΤΑ γνωρίζει ακριβώς τις κινήσεις των Τούρκων και βγάζει τα πολεμικά μας ακριβώς στο σημείο εισβολής τους  Πάντως αναχαίτιση για Παράβαση πρώτη φορά συμβαίνει. Και πάλι, απέφυγαν να εμπλακούν.

Το ΓΕΑ μάς ενημερώνει για την χθεσινή μέρα: Παραβιάσεις 0. Εμπλοκές 0.