Skip to main content

Η κυβερνητική μύηση της Κονιόρδου και το μίσος των...προοδευτικών

To υπ.Πολιτισμού δεν δίνει κανένα ευρώ για την Αμφίπολη. Ίσως για να μην στεναχωρηθούν κάποιοι από την ανάδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας...

Για τους φίλους του, μας λέει το «ρεπορτάζ» συριζαίικου Τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πάντα ένας πολιτικός που αντλούσε δύναμη από τον κόσμο [σαν άλλος Ανταίος δηλαδή που αντλούσε δύναμη από τη γη και κατατρόπωνε τους εχθρούς του! Μόνο που κουβαλά μαζί του και άνδρες της Καταστολής Εγκλήματος, για να τον προστατεύουν από την αγάπη του κόσμου που συναντά].

Δεν ξέρω αν έχει κάτι σχετικό η σοβιετική λογοτεχνία, μια και οι μαρξιστές έχουν αλλεργία με τα αρχαιοελληνικά, σε αντίθεση με το Μαρξ που διάβαζε στο πρωτότυπο τον Επίκουρο, για να αντλεί από εκεί ιδέες. [Άλλο πράγμα να αντλείς ιδέες από τον Επίκουρο, άλλο από την Αυγή και τον Μπαλαούρα].

Γρήγορα ενσωματώθηκε η Λυδία Κονιόρδου στο σύστημα της παραπλάνησης. Όπως έγραψε η Voria.gr. υποστήριξε πως η κυβέρνηση είναι αυτή που στηρίζει την ανασκαφή στην Αμφίπολη με πλέον των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά η αλήθεια είναι πως τα χρήματα προέρχονται από κοινοτικά προγράμματα και από τα διασυνοριακά Interreg.

Το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο που διοικεί η κ. Κονιόρδου, δεν δίνει κανένα ευρώ για την Αμφίπολη. Ίσως για να μη στενοχωρηθούν κάποιοι που θα αναδειχθεί με ατράνταχτο τρόπο διεθνώς η ελληνικότητα της Μακεδονίας και δοθεί ισχυρό χαστούκι στους Σλάβους γείτονες και στους κυβερνητικούς που τους υποστηρίζουν. Ίσως πάλι, για να μη στενοχωρηθούν ισχυρές τουριστικές επιχειρήσεις, που θα γίνει πόλος έλξης η Αμφίπολη, προς βλάβη δικών τους συμφερόντων.

Αμετάβλητο παρέμεινε το κοινοβουλευτικό τοπίο στα Σκόπια μετά την χθεσινή επαναληπτική ψηφοφορία που διεξήχθη χθες στο αλβανόφωνο χωριό Τεάρτσε στην περιοχή του Τετόβου. Η επίμαχη έδρα παρέμεινε τελικά στον συνασπισμό του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Αναρωτιέμαι όμως, πώς είναι δυνατόν το αλβανόφωνο χωριό, μέσα στο Τέτοβο, να μη επηρεάστηκε από τα αλβανικά κόμματα στο πού θα κατευθύνει τις ψήφους του. Αν υπήρξε επηρεασμός, τότε ο Αχμέτι μάλλον προς Γκρούεφσκι πορεύεται για σχηματισμό κυβέρνησης. Θα το επιτρέψουν οι ΗΠΑ;

Πώς οδηγούν καθυστερημένους ανθρώπους στο μίσος: «Κρίμα που δεν πέθαναν περισσότεροι Ρώσοι, αφού το αεροπλάνο χωρούσε 180 και όχι μόνο 92», έγραψε ο Χουσάμ Αϊλούς, μουσουλμάνος, στέλεχος των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια, αλλά και... ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα [για να καταλαβαίνουμε τι σόι είναι οι «ανθρωπιστές προοδευτικοί»]

Δεν θα κλείσει η αξιολόγηση, υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, και μυρίζει «άρωμα» εκλογών, με ευθύνη του Eurogroup και προσωπικά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Αν ήθελε το Eurogroup να κλείσει η αξιολόγηση θα την έκλεινε. Γιατί η ελληνική πλευρά έχει δηλώσει επανειλημμένα την πρόθεσή της να κάνει συμβιβασμούς, ακόμη και στις απαιτήσεις του ΔΝΤ».

Δεν ξέρω αν έτσι θα συμβεί, όμως καλό είναι που και ο Κούλογλου καταλαβαίνει πως η προκήρυξη εκλογών στην Ελλάδα δεν εξαρτάται από τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά αποφασίζουν άλλα κέντρα. Νομίζω πάντως, ότι αυτό θα φανεί αν ευοδωθεί η γερμανικής απόχρωσης και σημιτικής πρωτοβουλίας προσπάθεια για τη δημιουργία νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς, σε αντικατάσταση του θνήσκοντος ΣΥΡΙΖΑ [Εκτός κι αν τους αρκεί ο Κυριάκος].