Skip to main content

Η κυβέρνηση ομολογεί την γκάφα με τον διορισμό ντοπέ αθλητών!

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται ννα ολοκληρωθεί κανένας διορισμός σε περιπτώσεις ντοπέ αθλητών

Θέση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας αθλητής που έχει εις βάρος του απόφαση για υπόθεση ντόπινγκ εξέφρασε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τονίζοντας παράλληλα ότι ο πίνακας που έχει δημοσιοποιηθεί δεν αποτελεί ταυτόχρονα και διορισμό.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι για να μην υπάρχουν σκιές θα δημοσιευθεί νέος πίνακας με τους διακριθέντες αθλητές που διορίζονται στο Δημόσιο.

Αναλυτικά:

«Η Κυβέρνηση είναι αμείλικτη σε θέματα ντόπινγκ και το έχει αποδείξει εμπράκτως με την ψήφιση του νόμου 4373/2016 «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και άλλες διατάξεις», όπου εισήχθησαν νέα μέτρα για την αντιμετώπισή του προβλήματος και αυστηροποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο, όπως αναγνωρίστηκε και από τον WADA.

Σε ό,τι αφορά τον διορισμό διακριθέντων αθλητών που εμπίπτουν στις προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις, ξεκαθαρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ότι:

Δεν πρόκειται να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί διορισμός σε περιπτώσεις αθλητών που διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου, ότι υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές αποφάσεις εις βάρος τους για χρήση απαγορευμένων ουσιών ή δεν πληρουν τις προϋποθεσεις που οριζει ο νομος.

Ο πίνακας που δημοσιεύθηκε ο οποίος πραγματικά συμπεριλαμβάνει αθλητές που παρανόμησαν, δεν αποτελεί διορισμό.

Κατόπιν τούτου, για να μην υπάρχου (ορθά) σκιές και να αμαυρώνονται οι προσπάθειες αθλητών που διακρίθηκαν, θα αποσταλεί εκ νέου –άμεσα- νέος πίνακας με τους διακριθέντες αθλητές που διορίζονται στο Δημόσιο».