Skip to main content

Η κυβέρνηση αναβαθμίζει όλα τα ενεργειακά projects

Οι Αμερικανοί φρόντισαν να επικαιροποιήσουν τη διαφωνία τους στην κυβέρνηση για τον αγωγό Poseidon, μετά τη διακυβερνητική Ελλάδας-Ιταλίας

Μπορεί οι Ιταλοί να πιέζουν όπου και όπως μπορούν για την κατασκευή του αγωγού IGI Poseidon, που είναι το νότιο τμήμα του Turkish Stream, όμως οι Αμερικανοί διαφωνούν. Και όπως πληροφορείται η Voria.gr, φρόντισαν να επικαιροποιήσουν τη διαφωνία τους στην κυβέρνηση μετά τη διακυβερνητική Ελλάδας-Ιταλίας στην Κέρκυρα.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση δείχνει να αναβαθμίζει έτι περαιτέρω την σημασία που αποδίδει στο κομμάτι της ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Αλέκος Φλαμπουράρης αναλαμβάνει να «τρέξει» όλα τα ενεργειακά projects, που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Το συμπέρασμα προκύπτει από τον άτυπο καταμερισμό αρμοδιοτήτων της task force, που συγκροτήθηκε γι αυτόν τον σκοπό.

Ο ίδιος ανέλαβε, μεταξύ άλλων, και το θέμα του Ελληνικού (αν και το είχε από παλιότερα...). Το πρώτο ζήτημα που θα αναλάβει να διαχειριστεί; Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει θέμα πιστοποίησης μιας από τις προσφορές που κατατέθηκε για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ!