Skip to main content

ΟΛΘ: Πώς συμμετέχουν CMA - Γερμανοί-Σαββίδης στην κοινή εταιρεία

Για ένα τεράστιο επιχειρηματικό σχέδιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με πολλαπλά οφέλη κάνει λόγο η κοινοπραξία, που πλειοδότησε στον διαγωνισμό.

Δέσμευση για την υλοποίηση ενός «τεραστίου επενδυτικού σχεδίου» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με το οποίο θα αναβαθμιστεί ο ΟΛΘ αλλά και θα υπάρξουν οφέλη για τους πολίτες, καταθέτει με ανακοίνωσή της η Κοινοπραξία DIEP- Τerminal Link- Belterra Investments, την πρώτη μετά την ανάδειξή της ως προσωρινής πλειοδότριας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Με την ανακοίνωση αυτή παρουσιάζεται η μετοχική σύνθεση του νέου επιχειρηματικού σχήματος που θα αναλάβει τη διαχείριση του ΟΛΘ, ενώ δίδεται έμφαση στη στόχευση των επενδυτών για συμβολή στην συνολική ανάπτυξη της επιχειρηματικής κοινότητας και στην οικονομική ευημερία της περιοχής.

Το κείμενο του δελτίου Τύπου έχει ως ακολούθως:

«Σε συνέχεια της απόφασης του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) της Δευτέρας 24ης Απριλίου 2017, με την οποία η Κοινοπραξία μας (DIEP - TERMINAL LINK, the terminal branch of CMA CGM Group – BELTERRA INVESTMENT) αναδείχτηκε πλειοδότρια του διαγωνισμού για την πώληση ποσοστού 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.», εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας, καθώς και την ισχυρή δέσμευσή μας να εργαστούμε μεθοδικά ώστε να καταστεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ουσιαστική πύλη εισόδου και μεταφορικό κέντρο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, τη Βαλκανική Χερσόνησο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Η Κοινοπραξία, έχοντας ως βασικά εφόδια την παρουσία και τη δυναμική της σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, δεσμεύεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση του λιμανιού μέσα από την υλοποίηση των απαιτούμενων επενδύσεων στις υποδομές, τον εξοπλισμό, την καινοτομία, τους ανθρώπινους πόρους και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς και στη συνολική ανάπτυξη της επιχειρηματικής κοινότητας και στην οικονομική ευημερία της περιοχής. Προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, οι συμμετέχοντες στην Κοινοπραξία θα σχηματίσουν ένα joint venture με τα εξής ποσοστά συμμετοχής: DIEP: 47%, TERMINAL LINK: 33%, BELTERRA INVESTMENT: 20%.

«Κύριο στόχο της επένδυσής μας αποτελεί η καθοριστική συμβολή στη συνολική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, με την υλοποίηση ενός τεράστιου επιχειρηματικού σχεδίου με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και την καθημερινότητά τους.

«Ξεκινάμε δυναμικά, λοιπόν, την υλοποίηση μιας από τις σημαντικότερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα, γεγονός που, με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνει περίτρανα την εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες των Ελλήνων καθώς και στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της».