Skip to main content

Με 30% λιγότερο προσωπικό η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με 30% λιγότερο προσωπικό η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα σε έξι χρόνια. Ποιες υπηρεσίες βάζει στο «κόκκινο» η κινητικότητα.

του Αλέξη Ανδρεάδη

Στα... κάγκελα είναι οι εργαζόμενοι στις περιφέρειες όλης της χώρας και ειδικά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τον νόμο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας υπαλλήλων, που αναμένεται να εφαρμοστεί από την άνοιξη.

Μετά τις αντιδράσεις στους δήμους, τώρα και οι περιφέρειες μπαίνουν στο... χορό των διαμαρτυριών, καθώς βλέπουν ότι αποδυναμώνονται μια σειρά από υπηρεσίες, πολλές από τις οποίες θα είναι αδύνατο να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες και να βγάλουν εις πέρας το έργο τους.

Σύμφωνα με το σύλλογο των υπαλλήλων στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το 2010, με την έναρξη του «Καλλικράτη», μέχρι σήμερα το προσωπικό έχει μειωθεί κατά περίπου 30%. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τους 2.300 – 2.400 υπαλλήλους του 2010, έμειναν σήμερα –έξι χρόνια μετά- 1.898. Και μάλιστα αυτοί οι υπάλληλοι καλούνται, όπως σημειώνουν, να ανταποκριθούν σε περισσότερες αρμοδιότητες, οι οποίες μεταβιβάστηκαν από την Πολιτεία και χωρίς τους αναλογούντες πόρους... Μόνο στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης πλέον εργάζονται λιγότερα από 1.000 άτομα (απώλεια 20%).

Οι απώλειες σε προσωπικό είναι κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων ή διαθεσιμοτήτων. Με το νόμο για την κινητικότητα, επίκειται... μπάχαλο στις υπηρεσίες της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, τονίζουν τα μέλη του συλλόγου.

Η κυβέρνηση προωθεί άμεσα έστω και την πιλοτική εφαρμογή του νόμου από την άνοιξη, γι' αυτό και τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης δημοτικών και περιφερειακών υπαλλήλων, έχουν πάρει... φωτιά και ήδη πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.

«Η κινητικότητα, την οποία τη θέλουμε, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο, θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στις αποδυναμωμένες υπηρεσίες, καθώς προβλέπει να γίνονται οι μετακινήσεις χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της περιφέρειας. Ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης δεν μπορούν να μην έχουν λόγο σε μετακινήσεις υπαλλήλων των υπηρεσιών τους. Εμείς στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουμε πρόβλημα τόσο μεταξύ των υπηρεσιών διαφόρων περιφερειακών ενοτήτων, όσο και σε κεντρικές υπηρεσίες. Ήδη γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για να μετακινηθούν υπάλληλοι στη Χαλκιδική. Υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί η Χαλκιδική με πλεονάζον προσωπικό σε μια υπηρεσία ή σε διάφορες ειδικότητες και άλλες περιφερειακές ενότητες ή κεντρικές υπηρεσίες της περιφέρειας να μείνουν χωρίς υπαλλήλους. Δυστυχώς το κράτος ξεφορτώνεται αρμοδιότητες και τις φορτώνει στην αυτοδιοίκηση, χωρίς πρόβλεψη για επαρκές προσωπικό ή για επαρκή χρηματοδότηση. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας οργανισμός με πεντάμηνα και τρίμηνα. Χρειάζονται προσλήψεις και μάλιστα προσλήψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό. Υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες, στις οποίες προκύπτουν μεγάλες ανάγκες. Στο νόμο δυστυχώς δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας», τόνισαν στελέχη του συλλόγου υπαλλήλων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ανάλογη είναι η εικόνα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών, που εκπροσωπεί τους υπαλλήλους και των 13 περιφερειών της χώρας. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι εκτός των ανυπέρβλητων προβλημάτων που δημιουργούνται για τους εργαζόμενους, δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι πολίτες. Γι' αυτό το λόγο έχουν γίνει ήδη παρεμβάσεις στη Βουλή και στα εμπλεκόμενα υπουργεία (κυρίως στους κ.κ. Γεροβασίλη και Σκουρλέτη).

Οι υπηρεσίες που αναμένεται να βρεθούν στο «κόκκινο» λόγω της κινητικότητας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα πάντα με το σύλλογο των εργαζομένων, είναι οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Αγροτικής Οικονομίας (κτηνιατρικές υπηρεσίες, ελεγκτικές κτλ.), οι τεχνικές υπηρεσίες (μεγάλες ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό), οι επόπτες υγείας και οι ελεγκτές των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Ο σύλλογος των υπαλλήλων βλέπει ως πιο πρόσφορη λύση τις προσλήψεις και την αύξηση των κονδυλίων, όμως το συνολικό πλαίσιο των προτάσεων για την ορθότερη εφαρμογή της κινητικότητας θα το καταρτίσει η Ομοσπονδία της επόμενες μέρες.

Το επόμενο δεκαήμερο εξάλλου αναμένονται και συναντήσεις με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.