Skip to main content

Η κίνηση ματ του Πάνου Καμμένου στη Νέα Δημοκρατία

Αυτοί που θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και η πρόσκληση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στις ευρωπαϊκές χώρες.

Σύντροφοι, τα «ζήτω» με τα «κάτω» δεν έχουν μεγάλη απόσταση. Αυτοί που θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη λόγω παρωχημένων ιδεοληψιών, ας ετοιμάσουν από τώρα ελικόπτερα διαφυγής. Να είναι βέβαιοι, πως αν το επιβάλουν, η για «Πρώτη φορά Αριστερά» θα είναι και η «Τελευταία φορά Αριστερά».

Όταν στο βιογραφικό σου έχεις να αναφέρεις ως κύριο προσόν τις καταλήψεις και τις πορείες, δεν είναι δα και τα καλύτερα στοιχεία για να διοικήσεις υπουργείο ή οργανισμό. Και μη μού πει κάποιος ότι υπάρχουν και καθηγητές πανεπιστημίων… Το πώς γίνονται κάποιοι καθηγητές, το ξέρουμε.

Ιδέα του Πάνου ήταν, ή συμβούλων επικοινωνίας; Όποιου και να ήταν, πρόκειται για κίνηση σχεδόν «ματ» στη Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ιστορικά γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Ρηγίλλης στο κέντρο της Αθήνας, επιθυμεί να νοικιάσει ο Πάνος Καμμένος, για να στεγαστούν οι κεντρικές υπηρεσίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μπαίνει δυναμικά στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο ο Πάνος, αφού άφησε χώρο ο Αντώνης μετακομίζοντας το κόμμα στην Συγγρού και αλλάζοντας το παραδοσιακό έμβλημα του πυρσού, για να δυναμώσει την ΠΟΛ.ΑΝ.

Πότε πρόλαβε κι έγινε παράγοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μητρόπουλος; Έ,ρε τι κάνουν τα τηλεπαράθυρα. Πόσες και πόσες πολιτικές «προσωπικότητες» δεν είδαμε να τηλεπαραθυριάζονται, και μόλις έγιναν γνωστοί -και ψηφίστηκαν φυσικά- αναλαμβάνοντας κάποια θέση, αναφωνούμε: «Μωρέ, τι είναι τούτος;».

Ο δυτικός Τύπος καταφέρεται ενάντια στον Πούτιν, ο οποίος υπέγραψε ένα νόμο, που επιτρέπει στις Αρχές να θέτουν υπό απαγόρευση τις ξένες οργανώσεις οι οποίες θεωρούνται "ανεπιθύμητες" και είναι εγκατεστημένες στη Ρωσία. Ποιοι αντιδρούν; Οι Φορείς των «υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», διάφορες ΜΚΟ δηλαδή, των οποίων τον ρόλο γνωρίζουμε καλά κι εδώ στην Ελλάδα.

Μόνο που εμείς, όχι μόνο δεν τις στέλνουμε από εκεί που έρχονται, αλλά τις χρηματοδοτούμε κιόλας. Πάντως, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αλλά χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση, και στρεφόμενη εναντίον της κυβέρνησης, είναι ελληνική πρωτοτυπία.

Εκεί στον ΟΗΕ, ό,τι τους λένε, λένε. Ο Ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. Πιστεύει είπε, ότι ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει το δράμα που αντιμετωπίζουν.

Ποιο θα είναι όμως το δικό μας δράμα, δεν το είπε, αλλά το καταλάβαμε από μια αποστροφή του λόγου του: «Έχουμε μέχρι τώρα περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία. Ο αριθμός μαζί με τους πρόσφυγες από το Ιράκ ανεβαίνει στα 15 εκατομμύρια». Αν κατάλαβα καλά, τι είναι να έρθουν στην Ελλάδα ακόμη 15 εκατ. πρόσφυγες; Θα ενθουσιαστεί και η Χριστοδουλοπούλου.

Καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν δέχεται αναλογική υποδοχή προσφύγων, κι έκλεισαν τα σύνορα. Θυμάμαι μάλιστα, όταν δεν είχαν αποφασίσει ακόμη οι δυτικές υπηρεσίες να ιδρύσουν το Ισλαμικό Κράτος, ότι σε σχετικό ερώτημα, η Δανία είπε πως μπορεί να δεχθεί… 42 πρόσφυγες (όχι 42 χιλιάδες, σκέτο 42).

Καλλισθένης