Skip to main content

Η κινεζική σφήνα στην ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά υπό τον όρο ότι θα έχει εξαρχής αποκλειστικές συνομιλίες με τη διοίκηση της ΕΤΕ

Η κινεζική Fosun ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά υπό έναν όρο: Ότι θα έχει εξαρχής αποκλειστικές συνομιλίες με τη διοίκηση της πωλήτριας Εθνικής Τράπεζας. Συνεπώς, όπως πληροφορείται η Voria.gr, δεν θα δεχθεί να συμμετάσχει σε νέο διαγωνισμό, αν κι αυτή είναι μια επιλογή που εξετάζει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Κατά συνέπεια, με ενδιαφέρον τώρα αναμένεται η απόφαση της διοίκησης της τελευταίας. Οι Κινέζοι πάντως διαβεβαιώνουν σε συνομιλητές τους, εδώ, ότι έχουν την απαραίτητη άδεια από το Πεκίνο για να προχωρήσουν στην εξαγορά. Αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία, από ελληνικής πλευράς.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι:

1. Τυπικά, στις 28 Μαρτίου λήγουν οι επίσημες προθεσμίες για την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την ΕΧΙΝ. Στις 29, ωστόσο, η Εθνική θα πρέπει να έχει έτοιμη λύση για την επόμενη μέρα της εταιρείας. Αλλιώς υπάρχει μείζον θέμα.

2. Για δύο κλάδους απαγορεύονται οι εξαγορές κινε‎ζικών εταιριών στο εξωτερικό; Τον κλάδο της διασκέδασης και του real estate. Ο χρηματοπιστωτικός εξαιρείται. Αρα, η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από τη Fosun, μπορεί να προχωρήσει.

Το ζητούμενο, εν προκειμένω, έχει να κάνει με το αν και κατά πόσο υπάρχει «πολιτική βούληση» από την πλευρά της Αθήνας να προχωρήσει το εγχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος και ως προς αυτό το ζήτημα.