Skip to main content

Οι Κινέζοι «δένουν» την Ελλάδα διπλωματικά και επιχειρηματικά

Η Melco International χτύπησε την πόρτα του ομίλου Λάτση για το project του εξάστερου ξενοδοχείου που προβλέπεται να χτισθεί στο χώρο του Ελληνικού.

Και ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται στην Αθήνα πριν από το τέλος του 2016. Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα επισήμως, ωστόσο συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, εμφανίζονται σίγουρες ως προς τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών, στην Αθήνα ως προπομπός του θα έλθει μάλλον ένας από τους υφυπουργούς του.

Αν και αυτό δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά εκείνους που θα προετοιμάσουν τη συγκεκριμένη επίσκεψη. Οι Κινέζοι, πάντως, έχουν αποφασίσει να "δέσουν" όσο μπορούν περισσότερο την ελληνική παρουσία τους. Τόσο σε πολιτικό – διπλωματικό επίπεδο όσο και σε επιχειρηματικό.

Από το τελευταίο μέτωπο, τα νεώτερα στοιχεία αναφέρουν ότι η Melco International, που είναι κινεζική εταιρεία η οποία, μεταξύ άλλων, δραστηριοποιείται στο χώρο των ξενοδοχείων και των resorts εμφανίστηκε στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι χτύπησε την πόρτα του ομίλου Λάτση για το project του εξάστερου ξενοδοχείου που προβλέπεται να χτισθεί στο χώρο του Ελληνικού. Η ίδια εταιρεία ήταν αυτή η οποία κέρδισε, σε κοινοπραξία, το διαγωνισμό για τη λειτουργία του πρώτου καζίνο στην Κύπρο. Και τώρα αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να βάλει το πόδι της και επί ελλαδικού χώρου.