Skip to main content

Η Κίνα ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιχειρήσεις στη Ράφα το συντομότερο δυνατό

Παρά τις απειλές για ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, εντείνεται η διεθνής πίεση για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας

Η Κίνα ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ να σταματήσει «το συντομότερο δυνατό» τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, προκειμένου «να αποτραπεί μια ακόμη πιο σοβαρή ανθρωπιστική καταστροφή».

Παρά τις απειλές για ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, εντείνεται η διεθνής πίεση για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που θα προβλέπει νέες απελευθερώσεις ομήρων.

Η Ράφα αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για περισσότερους από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Κίνα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή της Ράφα, είναι αντίθετη και καταδικάζει τις ενέργειες που πλήττουν τους αμάχους και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», επεσήμανε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

«Η Κίνα ζητεί από το Ισραήλ να τερματίσει τη στρατιωτική του επιχείρηση το συντομότερο δυνατό, να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγει να υπάρξουν θύματα μεταξύ αθώων αμάχων, προκειμένου να αποφευχθεί μία ακόμη πιο σοβαρή ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή της Ράφα», πρόσθεσε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε πρόσφατα από τον στρατό του να προετοιμάσει επίθεση εναντίον της Ράφα, όπου στοιβάζονται 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δηλαδή περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της Γάζας.

Χθες Δευτέρα επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να διατηρήσει «τη στρατιωτική πίεση μέχρι την ολοκληρωτική νίκη» επί της Χαμάς, της οποίας η Ράφα αποτελεί «το τελευταίο προπύργιο», ώστε να απελευθερωθούν «όλοι οι όμηροι».