Skip to main content

Η Κίνα στο πλευρό της ελληνικής οικονομίας

Ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wen Jiabao, τόνισε ότι η χώρα του παρακολουθεί και στηρίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της ελληνικής Οικονομίας από την Ε.Ε. και από το Δ.Ν.Τ.
Απαντώντας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων σε ερώτηση για τη θέση της Κίνας σχετικά με τη δημοσιονομική κρίση της Ευρωζώνης, η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Jiang Yu, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wen Jiabao, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του Zapatero, τόνισε ότι η χώρα του παρακολουθεί και στηρίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της ελληνικής Οικονομίας από την ΕΕ και από το ΔΝΤ.

Επιπλέον, η κα Jiang πρόσθεσε: «Κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. αποφάσισαν να συγκροτήσουν μηχανισμό για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην Ε.Ε. και για τη χορήγηση βοήθειας στα κράτη της Ευρωζώνης, που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Υποστηρίζουμε τη λήψη ισχυρών μέτρων το συντομότερο δυνατόν από τα μέλη της ΕΕ, προκειμένου να διασφαλισθεί η ταχεία αποκατάσταση των αγορών στην ΕΕ και κυρίως σε ορισμένα κράτη. Η Κίνα επικροτεί τη στήριξη του ΔΝΤ προς την Ελλάδα μέσα σε ένα πολυμερές πλαίσιο».