Skip to main content

Οι καθαρίστριες που έγιναν γραμματείς και η καλή χρονιά του Φίλη

Κάποιες από τις καθαρίστριες του Κατρούγκαλου μεταφέρονται σε… προσωποπαγείς θέσεις πλήρους απασχόλησης ως… γραμματείς σε δικαστήρια.

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο υπουργός α-Παιδείας Ν. Φίλης έκανε δηλώσεις για τους πρόσφυγες. Στο τέλος ευχήθηκε και «καλή Χρονιά»! Αν τύχει και είναι υπουργός στις 17 Νοεμβρίου, μπορεί να ευχηθεί καλό Πάσχα.. Ούτως ή άλλως, η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται μονίμως εκτός χρόνου.

Το Κοσσυφοπέδιο υπέγραψε τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την ΕΕ. Αφού η Ελλάδα και η Κύπρος δεν άσκησαν βέτο, σημαίνει ότι ουσιαστικώς αναγνωρίζουν την ύπαρξη κράτους Κοσσυφοπεδίου. Απομένει και η τυπική αναγνώριση. Η κερκόπορτα για την Θράκη άνοιξε.

Είπε ο Λιάγκας στην εκπομπή του για τον πρωθυπουργό, αφού σημείωσε πως ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ: «Έβλεπα τον Τσίπρα προχθές με τον Ολάντ, -εγώ που στήριζα και ΣΥΡΙΖΑ και δεν το λέω πολιτικά, το λέω αισθητικά- το ότι φοράω κοστούμι ραμμένο στο Γιαννέτο που κάνει 3.000 ευρώ, και καλά κάνει γιατί είναι πρωθυπουργός και δεν μπορεί να πάει σαν λέτσος, το ότι δεν φοράω γραβάτα, δεν με καθιστά αριστερό…

» Αυτά είναι βλακείες, τώρα! Είναι πολιτικαντισμός από τον Τσίπρα και από έναν νέο άνθρωπο! Θα προτιμούσα να μην είναι πολιτικάντης, να είναι σοβαρός. Και το λέω εγώ που τον έχω ψηφίσει τον Τσίπρα».

Καλά τα λέει ο Λιάγκας, αλλά αν ο «προοδευτικός» εγκαταλείψει τα «δήθεν» πώς θα φαίνεται ότι είναι Αριστερός; Ποιο είναι το άλλο χαρακτηριστικό; Αυτό του Φλαμπουράρη; του Σταθάκη; του Κατρούγκαλου; του Μπαρουφάκη; του Παλαβίτσα; της Κωνσταντοπούλου; του Φίλη; Αυτή δεν είναι η Αριστερά;

Τι γίνεται παιδιά; Μπήκε ο «καπιταλισμός» και στο Άγιον Όρος; Σύμφωνα με καταγγελία ασκητών των μοναχικών κελιών του Αγίου Όρους, η μοναστική κοινότητα προέτρεψε την τοπική αστυνομία να καλέσει τους ασκητές για.... φορολογικό έλεγχο, επειδή τα λεωφορεία που κινούνται μέσα στο Όρος, χάνουν εισιτήρια, αφού κάποιοι επισκέπτες των κελιών πηγαινοέρχονται σε αυτά με ΙΧ χρεωμένα στα κελιά! Τι να σχολιάσω, τώρα;

Κάποιες από τις καθαρίστριες του Κατρούγκαλου, μερικής απασχόλησης ιδιωτικού δικαίου, μεταφέρονται σε… προσωποπαγείς θέσεις πλήρους απασχόλησης ως… γραμματείς σε δικαστήρια. Πέραν του ότι απαιτείται πανεπιστημιακό πτυχίο (θα τους το δώσει ο Φίλης, για να πάρει κι αυτός ένα), υποτίθεται ότι επαναπροσλήφθηκαν επειδή ήταν «απαραίτητες» στο ΥΠΟΙΚ.

Ό,τι θέλουν κάνουν. Πλήρης αδιαφορία σε αδιαφανείς διαδικασίες, με τη Ν.Δ. απούσα.

Μεταδιδόταν εχθές, ότι έγινε η παρέλαση χωρίς κάγκελα. Αλλά, κάγκελα ΔΕΝ υπήρξαν ούτε κατά την μαθητική παρέλαση. Πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια ενός δημοσιογράφου, εντός τηλεοπτικού σταθμού, που για δικούς του λόγους -ή των υποβολέων του- θέλησε να δημιουργήσει εντυπώσεις. Και όλοι οι άλλοι καλόπιστα, αναμετέδωσαν την «είδηση».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, απόλυτα εξακριβωμένες, ο Τόσκας βιάστηκε να καταγγείλει το γεγονός ως «προοδευτικός», χωρίς να ρωτήσει τους αρμόδιους. Τον… συνέφερε ο παρευρισκόμενος στην Θεσσαλονίκη υπαρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι κάγκελα ΔΕΝ υπήρχαν, αλλά η παραπλάνηση έγινε «είδηση».

Κάποιοι, θέλουν φαίνεται να πάρουν γρήγορα βαθμούς, υποσκελίζοντας ικανότερούς τους.

Μια αφελής ερώτηση στην ΕΡΤ. Τι δουλειά είχαν οι διηγήσεις των καπετάνιων του ΕΛΑΣ, για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο; Το ΕΑΜ λειτούργησε το φθινόπωρο του 1941, και μόνον όταν ο Χίτλερ επιτέθηκε στη μαμά Ρωσία. Μέχρι τότε «μούγκα». Πού κολλάει ο ΕΛΑΣ στο 1940;

Καλλισθένης