Skip to main content

Η «καθαρή» κουβέντα που πρέπει να πει στον Πούτιν ο Τσίπρας

Η ταύτιση της Ρεπούση με τον αρθρογράφο και φίλο του Ερντογάν και η σκληρή πλην σωστή κριτική του Ράμα στον ελληνικό τουρισμό.

«Δεν υπάρχει ούτε Έλληνας, ούτε ελληνικός πολιτισμός. Υπάρχουν οι Ίωνες λαοί. Η περιοχή στην οποία ζούν οι λαοί αυτοί λέγεται Ιωνία. Η Ιωνία αποτελείται από την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Η Δύση χρειαζόταν μια ρίζα για τον εαυτό της και την ονόμασε "Ιουδαιο-ελληνική"… Στην Ιουδαία πρόσθεσαν και την Αίγυπτο. Στο αποκαλούμενο ελληνικό έθνος πρόσθεσαν Ρωμιούς, Θράκες, Μακεδόνες και ό,τι άλλο βρήκαν…».

Αυτά έγραψε ο Αμπντουραχμάν Ντιλιπάκ, αρθρογράφος και φίλος του Ερντογάν. Τα ίδια λέγει κι ο Φίλης με όλους τους Ρεπούσηδες. Το ερώτημα είναι αν ο Φίλης τα αντέγραψε από τον Αμπντουραχμάν, ή το αντίστροφο. Έχει σημασία, επειδή δεν κρύβει τον πόνο του ο Έλληνας πολίτης, που του πήραν το Υπουργείο. Μήπως θα του ταίριαζε το υπουργείο Παιδείας της Άγκυρας;

Συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο Πεκίνο. «Με τον Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν συζητήσαμε σήμερα στο Πεκίνο για την αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων και τις εξελίξεις στην περιοχή μας», αναφέρει ο Πρωθυπουργός στο Twitter σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας στο περιθώριο του «Belt and Road Forum».

Τι εννοεί αναβάθμιση; Τον αποκλεισμό των Ρώσων από κάθε διεργασία του ΤΑΪΠΕΔ; Την υποστήριξη της Ουκρανίας; Την εχθρική στάση προς τη Ρωσία και την πλήρη ένταξη στον ατλαντισμό; Τα ίδια έλεγαν στον Πούτιν και οι προηγούμενοι, λες και ο καγκεμπίτης Ρώσος δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει.

Δεν θα ήταν πιο λεβέντικο να του πούμε «άκου Βλαντμίρ, θα προσπαθήσουμε να έρθουμε πιο κοντά, αλλά όχι πέρα από τα όρια που μας έβαλαν οι "σύμμαχοι". Το διέπραξε Καραμανλής, και είδες τι πάθαμε». Καθαρές κουβέντες, που θα εκτιμηθούν περισσότερο, αφού δεν είναι δα και κανένα μυστικό.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Emnid, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, το 37% των Γερμανών τάσσεται υπέρ των συντηρητικών της Μέρκελ, ενώ το 27% προτιμά τους σοσιαλδημοκράτες του Σουλτς.

Τι είχα γράψει, ότι στην πρώτη δημοσκόπηση είχε ο Σουλτς 2% παραπάνω; Ότι φάνηκε καθαρά πως θέλουν ξανά την Μέρκελ, όταν με την αναγγελία της υποψηφιότητας Σουλτς, άρχισαν οι Βρυξέλλες έρευνα εναντίον του, από την Επιτροπή που διερευνά τις… απάτες! Τι άλλο χρειαζόταν για να καταλάβουμε;

Ο Έντι Ράμα συνέκρινε τον ελληνικό τουρισμό με τον αλβανικό και χαρακτήρισε τις τουριστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα ως απαρχαιωμένες όσον αφορά την ποιότητα. Πριν θυμώσουμε, να σκεφτούμε ότι, δυστυχώς, έχει δίκαιο. Και αυτό φαίνεται από τους αριθμούς. Όχι αυτούς που αναφέρονται στους τουρίστες που έρχονται, αλλά εκείνους που μιλούν για τα χρήματα που ξοδεύει κάθε τουρίστας. Είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη, και κάθε χρόνο κατεβαίνουμε κι άλλο.

Σημαντική η διαπίστωση Έλληνα καθηγητή στον Καναδά σχετικά με την ραγδαία αύξηση της διαφυγής επιστημόνων και άλλων επαγγελματιών, κυρίως των νέων (κάτω από 35 ετών), όπου σύμφωνα με στοιχεία, το μέγεθος του φαινομένου εκτιμάται σε περίπου 500.000 Έλληνες που αντιστοιχούν στο 5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και στο 10% του εργατικού δυναμικού. «Μισό εκατομμύριο δολάρια κόστισα στην Ελλάδα για να σπουδάσω. Ο Καναδάς με βρήκε τζάμπα, η Ελλάδα έχασε το κεφάλαιο της και εγώ είμαι μετανάστης», είπε.