Skip to main content

Η κατάρρευση του ασφαλιστικού και το «ήθος» του Παπακωνσταντίνου

Οι αιτίες κατάρρευσης του ασφαλιστικού, το «Αριστερό ήθος» του Παπακωνσταντίνου και το «γλέντι» για τον διορισμό του συζύγου της Καφαντάρη.

Αναζητώντας τις αιτίες κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος, δεν βλέπω να γίνεται λόγος για τον παλαιοκομματισμό όλων των κομμάτων που συνηγόρησαν σε μια καταστροφική πολιτική. Πώς γίνεται να συνταξιοδοτηθούν περίπου 250.000 «αντιστασιακοί» της Κατοχής και οι νεκροί Γερμανοί να είναι… 350 σε τέσσερα χρόνια;

Με δυο μάρτυρες του ΚΚΕ και του ΚΚΕεσ. - ΣΥΝ βαπτιζόταν «αντιστασιακός» ακόμη κι αυτός που ήταν δύο ετών, με το επιχείρημα ότι έκρυβε… στο βρακάκι του μηνύματα. Αθλιότητες δεξιών και αριστερών, που αποδεικνύουν ότι στο ήθος είναι απολύτως όμοιοι. Αν δεν απαλλαχτεί η χώρα από τους φαύλους και το φαύλο σύστημα που εξακολουθεί να κυριαρχεί, μέλλον δεν έχει ο τόπος.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Πώς γίνεται να χαρακτηριστούν ανάπηροι το 25% των αγροτών. Αλλά, και πώς γίνεται να εντάσσονται στα Ταμεία μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες που δεν είχαν δώσει ποτέ συνδρομή; Η κοινωνική πολιτική των κυβερνήσεων γιατί έπρεπε να επιβαρύνει τους συνεπείς ασφαλισμένους;

Η Ρωσία ξεσκεπάζει την τουρκική υποκρισία στο Αιγαίο, με την Ελλάδα να παριστάνει το γιουσουφάκι. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατήγγειλε τους Τούρκους ως τους κύριους υπεύθυνους για τους πρόσφυγες που βρίσκουν οικτρό θάνατο στα νερά του Αιγαίου, και σκοπεύει να φέρει το ζήτημα στον ΟΗΕ.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, πληρώθηκε μέσω της βουλγαρικής εταιρίας, για συναυλία στην Ξάνθη. Από τα 16.500 ευρώ, οι κρατήσεις ήταν μόνο 17 ευρώ για την Ελλάδα. Ο Παπακωνσταντίνου έχει υπέρ αυτού το πολιτικό «ήθος της Αριστεράς», το οποίο όσοι δεν το γνώριζαν, το έμαθαν. Ως εκ τούτου έπραξε κατά τα ειωθότα.

Το Twitter «γλεντάει» την Καφαντάρη και τον διορισμό του συζύγου της. Η «πρώτη φορά... οικογενειακά» συνεχίζει ακάθεκτη τις παλαιοκομματικές μεθόδους, χωρίς να δίνει την παραμικρή σημασία για τις εντυπώσεις. Φαίνεται πως οι ισχυροί υποστηρικτές της κυβέρνησης, την έχουν διαβεβαιώσει ότι είναι ακλόνητη.

Το γεγονός ότι μετά τον θόρυβο ο σύζυγος της βουλευτού δήλωσε ότι θα εργάζεται αμισθί, αφενός δεν χρειάζεται να εργάζεται αφού η εταιρία είναι φάντασμα, χωρίς αντικείμενο εργασίας, αφετέρου μια ΔΕΚΟ που διαχειρίζεται πολλά χρήματα έχει τρόπο να αποζημιώνει τους εργαζόμενους αμισθί.

Σύντροφοι, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια… ένας-ένας τακτοποιούνται… αξιοκρατικά. Κατάλαβαν τώρα οι «Αγανακτισμένοι» που έπαιζαν ξύλο με την Αστυνομία, ότι όλα έγιναν για να βολευτούν με το «νέο ήθος της Αριστεράς» οι λίγοι που δεν ήσαν βολεμένοι;

Κάποιοι μπορεί να απόρησαν που στο προχθεσινό άρθρο στην voria.gr του «Μακεδόνα» είχε γραφεί: «Το γεγονός ότι σε τέσσερις χώρες της Ευρώπης, το ίδιο βράδυ, «άνδρες με μελαμψό δέρμα», που είχαν καταναλώσει άφθονο αλκοόλ, επιτέθηκαν σεξουαλικά σε νεαρές γυναίκες, άλλες τις βίασαν και άλλες τις λήστεψαν, παραπέμπει σε συντονισμένη επιχείρηση ή ακόμα και σε οργανωμένο έγκλημα».

Ήρθε αμέσως η επιβεβαίωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάικο Μάας, που είπε σε συνέντευξή του: «Κανένας δεν μπορεί να μου πει ότι [οι επιθέσεις] δεν ήταν συμφωνημένες ή προσχεδιασμένες. Χρειάζεται επειγόντως να εξιχνιάσουμε πώς διαπράττονται τέτοια ειδεχθή εγκλήματα».

Ο Καλλισθένης