Skip to main content

Στη Φλώρινα θα παρουσιαστούν τα καινοτόμα οχήματα των Ελλήνων φοιτητών

Η εταιρεία B&T Composites διοργανώνει το Σαββατοκύριακο εκδήλωση όπου θα εκτεθούν τα πρωτοποριακά οχήματα που κατασκεύασαν 10 ομάδες φοιτητών.

Τα καινοτόμα οχήματα που έχουν κατασκευάσει δέκα ομάδες φοιτητών από πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα θα παρουσιαστούν το Σαββατοκύριακο, 24 και 25 Φεβρουαρίου στη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο το πρωί μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας θα εκτεθούν αυτοκίνητα τύπου Formula, μονοθέσια δρόμου, μια μοτοσικλέτα, ένας δορυφόρος καθώς και μοντέλα αεροπλάνου και καραβιού.

Την εκδήλωση διοργανώνει η εταιρεία B&T Composites, που είναι χορηγός όλων των παραπάνω ομάδων για περισσότερα από πέντε χρόνια. 

«Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εκδήλωση κατά την οποία οι συμμετέχοντες φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσίασουν τα καινοτόμα τους οχήματα αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους, να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες. Δεν νομίζω να έχει γίνει ξανά αυτό», δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της εταιρείας, Βασίλης Τιριακίδης.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος ομάδες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο κ. Τιριακίδης αναφέρει πως οι φοιτητικές ομάδες, παρότι δεν έχουν την υποστήριξη εταιρειών κολοσσών όπως συμβαίνει με τις αντίστοιχες ομάδες από την υπόλοιπη Ευρώπη, διακρίνονται συνεχώς σε διαγωνισμούς και έχουν μια επιτυχημένη πορεία. «Εμείς παρότι είμαστε μια μικρή εταιρεία, προσπαθούμε να στηρίζουμε την καινοτομία και τις ομάδες αυτές» τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι και η ίδια η B&T Composites χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής.

Όπως ανέφερε, η εκδήλωση έχει θετικό πρόσημο και για την ίδια την πόλη καθώς όπως λέει ο ίδιος, στην «εσχατιά της Φλώρινας θα χτυπήσει η καρδιά της τεχνολογίας».

«Μαθητές και πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα των νέων αυτών επιστημόνων, να συνομιλήσουν μαζί με τους φοιτητές και να εμπνευστούν από την παρουσία τους», δήλωσε ο ίδιος. 

Η B&T Composites, από την ίδρυσή της το 2006, αποτελούσε ένα τολμηρό ξεκίνημα για τα ελληνικά δεδομένα. Στη συνέχεια, η επιβίωση μέσα στα χρόνια της κρίσης, η υλοποίηση επενδύσεων σε πάγια για την παραγωγή προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας από ανθρακονήματα (carbon fibre) και υαλονήματα (glass fibre) και οι εξαγωγές σε μεγάλες εταιρείες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, της «έδωσαν» το Βραβείο Αριστείας Μικρής Επιχείρησης» από το ΣΒΒΕ, το 2015 (δείτε εδώ).