Skip to main content

Η καμένη γη και ο S-200 που χτύπησε το «βουνό» στα Κατεχόμενα

Οι ευρωβουλευτές του Brexit γύρισαν την πλάτη τους κατά την ανάκρουση του ευρωπαϊκού ύμνου-Αντιδράσεις με την κίνηση του "ΥΠΕΞ" του ψευδοκράτους.

Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που θα ισχύει κυριολεκτικά η φράση που θα εκστομίσει η νέα κυβέρνηση ότι «παραλαμβάνει καμένη γη». Όπως επίσης, και ότι αποτυχίες παλαιοτέρων κυβερνήσεων οφείλονταν σε ανικανότητα διοίκησης και παλαιοκομματισμό, αλλά αυτή την φορά, η καμένη γη θα προέρχεται και από σκοπιμότητα. Εκδίκηση για την απώλεια της εξουσίας.

«Τα θαύματα δεν έχουν τέλος. Συνεχίζεται η αποκάλυψη των σκανδάλων των μονοκομματικών εκλογών του Έντι Ράμα», γράφει αλβανικό δημοσίευμα. Μετά τους δήμους Ούρα Βατζγκουρόρε στον νομό Μπεράτ, Μαλέσι σε Μάδε, Ντιβιάκα, σε έναν ακόμη δήμο έγινε θαύμα: στον δήμο Μεμαλιάι εκλέχθηκε δήμαρχος με ψήφους περισσότερους από όσους ψήφισαν…

Οι ευρωβουλευτές του βρετανικού κόμματος του Brexit γύρισαν την πλάτη τους κατά την ανάκρουση του ευρωπαϊκού ύμνου στην εναρκτήρια πανηγυρική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Αλίμονο αν γίνει συνήθεια, κι αρχίσουν κι εδώ οι "προοδευτικοί" να γυρίζουν την πλάτη στην ελληνική σημαία. Φαίνεται βέβαια ότι στέκονται προσοχή σαν αγγαρεία, αλλά πλάτη ακόμη δεν γύρισαν.

Αναρωτήθηκα εχθές, και όχι μόνον εγώ, εάν η Κύπρος διαθέτει συστήματα αεράμυνας που να ανιχνεύουν ή και να καταρρίπτουν πυραύλους. Και αν διαθέτει, γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, η Κύπρος διαθέτει συστήματα ανίχνευσης πυραύλων, ακόμα και για κατάρριψή τους. Ωστόσο, σε περιόδους ειρήνης, σύμφωνα και με τα στρατιωτικά πρωτόκολλα, απαιτούνται περίπου 15 λεπτά για να ανιχνεύσουν έναν πύραυλο.

Ο πύραυλος S-200 που έπληξε το κατεχόμενο χωριό "Βουνό", υπολογίζεται ότι για να διανύσει την απόσταση Συρίας - Κύπρου χρειάστηκε περίπου 1,5 λεπτό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αρμόδιες πηγές.

Όσοι νομίζουν ότι θα ηρεμήσει η Σερβία, κάνουν λάθος. Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των Αλβανών της Κοιλάδας του Πρέσεβο, Ραγκμί Μουσταφά, δήλωσε ότι πιστεύει πως το δικαστήριο θα είναι αμερόληπτο σε σχέση με την καταγγελία του, για λογαριασμό του Εθνικού Συμβουλίου, εναντίον του υπουργού Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν για ρητορική μίσους.

Ο Μουσταφά είπε, ότι τη μήνυση εναντίον του Σέρβου υπουργού την κατέθεσε στις 25 Ιουνίου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Βελιγραδίου, επειδή ο Βουλίν αρκετές φορές «αποκάλεσε δημόσια τους Αλβανούς ως Αρμπανάσι, Αρναούτες και Σ(σ)ιπτάρους- (με παχύ Σ), σε ένα πολύ υποτιμητικό τόνο».

Την ώρα που τα Κατεχόμενα βρίσκονται ακόμα σε αναβρασμό και, μετά τις χθεσινές εκρήξεις από το ρωσικό πύραυλο S-200 που χτύπησαν το Πενταδάκτυλο, ο "υπουργός εξωτερικών" του "ψευδοκράτους" Κουντρέτ Οζερσάι, προχώρησε σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο.

Με την συνοδεία στελεχών της "πολιτικής ηγεσίας" του "ψευδοκράτους" αλλά και στελεχών του Στρατού, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο Οζερσάι πήγε στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα Κατεχόμενα να καλύπτουν άμεσα την προκλητική αυτή κίνηση.

«Την Τουρκία να έχετε μαζί σας ή ακόμα και τον ίδιο τον Σατανά, οι δυνάμεις μας θα εισέλθουν στην Τρίπολη και θα σας χτυπάμε μέχρι να μπούμε», τόνισε ο Λίβυος στρατιωτικός διοικητής απευθυνόμενος στην πολιορκημένη ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης, που υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ.