Skip to main content

Οι... κάλπικες εγγυήσεις και το μυστικό που αποκάλυψε ο Τσακαλώτος

Οι... κάλπικες εγγυήσεις, το κοινό μυστικό που αποκάλυψε ο άπειρος Τσακαλώτος και τα συνθήματα στον δρόμο για το δημοψήφισμα.

Αυτό το «εγγυώμαι προσωπικά» κόψ’ τε το. Όχι μόνον επειδή σε όλη την πεντάμηνη διακυβέρνηση, οι εγγυήσεις ήσαν κάλπικες, αλλά κι επειδή έχουμε εμπειρία από τον γιο της Μάργκαρετ που μας είχε ζαλίσει με την ίδια υπόσχεση. Και ξέρουμε τι είδους εγγυήσεις ήταν και θα είναι τελικά.

Τι συνθήματα είναι αυτά βρε παιδιά; Όσοι ψηφίσουν «ναι» θέλουν «κατάλυση της δημοκρατίας»; Και γιατί μπλέκουν κι οι δυο πλευρές το αποτέλεσμα με την «αξιοπρέπεια»; Είναι αξιοπρεπές να θεωρείται η απάντηση που δεν μας αρέσει, ότι είναι αναξιοπρεπής; Και μιλούν για αξιοπρέπεια οι πρώην και οι νυν, που ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό τους -με εξαιρέσεις μετρημένες στα δάχτυλα- κι αντί να ενδιαφερθούν από κοινού για τον λαό, μας καταντούν ζητιάνους; Για τέτοια αξιοπρέπεια μιλούν.

Μάθανε ότι… αυτό… και πλακώσανε κι οι Σκοπιανοί. Σλαβική εφημερίδα δημοσιεύει διάλογο που της μετέφερε ωτακουστής, όπου Σκοπιανός αξιωματικός αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι «αυτοί θα κόψουν τώρα ο ένας τον λαιμό του άλλου, και τότε θα είναι η ώρα μας να τους καταλάβουμε»…

Μένουμε στα Σκόπια: Παραπέμπεται σε δίκη τον Αύγουστο για «προδοσία» ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεφ και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του, επειδή δεν παρουσιάζεται σε τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ποια είναι η κατηγορία; Ότι εργάζεται «υπέρ μιας καλά οργανωμένης μυστικής υπηρεσίας γειτονικής χώρας». Χρειάζεται να πούμε ποια «γειτονική χώρα» εννοούν;

Η απειρία του αναπληρωτή υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου τον οδήγησε να αποκαλύψει το κοινό μυστικό. Ότι προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα, επειδή αν υπέγραφαν την συμφωνία θα καταψηφιζόταν από τη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση.

Για να μη διαλυθεί δηλαδή το κόμμα, διαλύουν ένα λαό. Βέβαια πάντα στο όνομα της δημοκρατίας και μπλα… μπλα… μπλα. (Πόσα εγκλήματα έχουν γίνει στο όνομά της…)

Απρόσμενοι σύμμαχοι του Λαφαζάνη και της δραχμής μπορεί να χαρακτηριστούν τα μηνύματα των τέως πρωθυπουργών, που μίλησαν υπέρ του «ναι». Απόψεις πολιτικών, που ο λαός τους θεωρεί υπεύθυνους για την σημερινή κατάσταση, είναι δυνατόν να πείσουν; Μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνουν.

Αυτοί δεν τον κατάλαβαν εκείνοι, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος να τους το πει; Θα πείσει ο λόγος του γιου της Μάργκαρετ, του Σημίτη, ακόμη και του Καραμανλή; Ίσως να εξαιρείται ο Μητσοτάκης, που μας τα έλεγε, αλλά οι «προοδευτικοί» έπεισαν τον λαό ότι ήταν ο κακός της παρέας.

Στην αρχή τους εξέπληξε ο Βαρουφάκης με την έπαρσή του, ύστερα τους θύμωσε, τώρα τον πήραν στο ψιλό. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, είπε σε σχετική ερώτηση: «Τους πρώτους μήνες θεωρούσα τον Βαρουφάκη τον αστείο της παρέας. Είναι ευχάριστο να συναναστρέφεσαι έναν τέτοιο άνθρωπο, αλλά δεν είναι συνομιλητής για να τον παίρνεις στα σοβαρά».

Αποκλεισμένα από τις ξένες αγορές τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά, έγραψε η voria.gr. Μη στενοχωριέστε παιδιά. Πλησιάζει η ώρα που θ’ αρχίσουμε να πετάμε τομάτες και σάπια ροδάκινα σ’ όλους τους πολιτικούς μας, ανεξαιρέτως. Θα ξεπουλήσετε.

Καλλισθένης.