Skip to main content

Η Καλιφόρνια συνεργάζεται με την Κίνα για Καθαρή Ενέργεια

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ιδρύσουν τη Συνεργασία Καλιφόρνιας-Κίνας για τη δημιουργία τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, παρά την θέση Τραμπ.

Συνεργασία με το υπουργείο Επιστημών της Κίνας για τη δημιουργία τεχνολογιών καθαρής ενέργειας και την αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών που θα επηρεάσουν θετικά το κλίμα εγκαινιάζει η πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ιδρύσουν τη Συνεργασία Καλιφόρνιας-Κίνας για Καθαρή Τεχνολογία ώστε να προωθήσουν την καινοτομία και την εμπορευσιμότητα σε κλάδους όπως η δέσμευση και αποθήκευση του άνθρακα, καθώς και σε προηγμένη τεχνολογία πληροφορικής που θα μπορέσει να βοηθήσει στη μείωση της έκλυσης αερίων ρύπων που συνεισφέρουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη διεθνή συμφωνία που υπογράφηκε στο Παρίσι το 2015 για την κλιματική αλλαγή, πράξη που ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν, ο οποίος επισκέπτεται την Κίνα αυτή την εβδομάδα, χαρακτήρισε ως «παραφροσύνη».

Μιλώντας στην διάρκεια φόρουμ για την καθαρή ενέργεια στο Πεκίνο, ο Μπράουν τόνισε πως η απειλή της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από το φασισμό στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόσθεσε ακόμη πως η Κίνα κατόρθωσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των παγκοσμίων σταθερών για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα.