Skip to main content

Οι διάσημοι του Survivor και τα γκράφιτι στη Νέα Παραλία

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απένταντι στην αμερικανική πολιτική, οι μισθοί βουλευτών στα δυτικά Βαλκάνια και τα γκράφιτι στη Νέα Παραλία.

Πού είσαι νιότη πού λεγες πως θα γινόμουν άλλος, έγραψε ο Βάρναλης, ένα παλιό ίνδαλμα της Αριστεράς. Πώς είχε προβλέψει την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ; Μάγος ήταν; Από τις διαδηλώσεις με σύνθημα «Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών», έφτασαν στο σημείο πλήρους ταύτισης με την αμερικανική πολιτική, και μάλιστα την πολιτική του Τραμπ, για τον οποίον ο Αλέξης Τσίπρας είχε "ευχηθεί" «ελπίζω να μην μας βρει κι αυτό το κακό», αναφερόμενος στην πιθανή τότε νίκη του.

Τώρα, οι χώρες του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρος) χαρακτήρισαν «δικαιολογημένα» τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά. Αν πράγματι τα έριξε ο Άσαντ, να συμφωνήσω κι εγώ. Από πού όμως πηγάζει αυτή η βεβαιότητα;

Όλη ιστορία βασίστηκε στην καταγγελία για ευθύνη του Άσαντ, την οποία έδωσαν τα "Λευκά Κράνη", της ΜΚΟ του Σόρος, που έχει αποδειχθεί ο προβοκατόρικος ρόλος τους, από τις πλαστές -όπως επιβεβαιώθηκε- φωτογραφίες που δημοσιεύει συχνά. Υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία, όπου μέλη της ΜΚΟ την μια μέρα φορούν τα λευκά κράνη, ως διασώστες, και την άλλη διαδηλώνουν ως… Αλ Κάιντα!

Δουλειά έπιασαν οι εθελοντές στη Θεσσαλονίκη καθαρίζοντας τη Νέα Παραλία από γκράφιτι. Όταν οι νέοι βρομίζοντας όποιον άδειο τοίχο βρουν [εκτός από αυτόν του σπιτιού τους] θεωρούν ότι εκφράζονται "προοδευτικά", και επειδή κανείς δεν τιμωρείται, κάθε ελληνική πόλη θα μοιάζει τριτοκοσμική. Δείγμα κι αυτό της πολιτιστικής μας υποβάθμισης.

Για όσους νομίζουν ότι πιάσαμε πάτο, και δεν έχει άλλο, να δουν τους μισθούς των βουλευτών στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο βασικός μισθός των βουλευτών του Κοσσυφοπεδίου ξεπερνά τα 1.400 ευρώ [με τις προσθέσεις επιδομάτων, ανέρχεται  σε 2.000 περίπου ευρώ], και είναι ο υψηλότερος των Δυτικών Βαλκανίων. Ακολουθούν οι βουλευτές του Μαυροβουνίου με μισθό 1.200 ευρώ, της Αλβανίας με 1.080 ευρώ, των Σκοπίων και της Σερβίας με 1.000 ευρώ.

Υπάρχει και η εκδοχή ότι η Ιβάνκα συγκλονίστηκε όταν είδε τις εικόνες των χτυπημένων από τα χημικά παιδιών, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της, και αμέσως μετά ήταν που άλλαξε και η στάση του πατέρα της στο ζήτημα, ο οποίος άρχισε τους βομβαρδισμούς στην Συρία.

Δηλαδή, αν δεν βγει νικητής στο Survivor ο Ντάνος και εξοργιστεί η Ιβάνκα, ο Τραμπ θα βομβαρδίσει τον Άγιο Δομήνικο; Τι κρίμα, να μη έχει δει ακόμη η προεδρική κόρη εικόνες από τα παιδιά και τους ηλικιωμένους που σκοτώνει ο Ερντογάν στις κουρδικές περιοχές.

Και μια ο λόγος για Survivor, αν ξαναγίνει το παιχνίδι, δεν ξέρω πού θα βρουν "διάσημους", μια και κάποιοι από αυτούς που ήδη παίζουν, μάλλον πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα, με το αληθινό πρόσωπο που δείχνουν, και που έκρυβαν με επιμέλεια.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου με ερώτησή της προς τον Λάμπη Ταγματάρχη,  αναφέρθηκε στην  εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη», που ξεκίνησε εκ νέου στην ΕΡΤ: «Κάνατε κάποια μέτρηση και την βάλατε ή ήταν εντολή από κάποιον υπουργό και την υλοποιήσατε;». Κοίτα επιλεκτική ευαισθησία! Για άλλες εκπομπές της ΕΡΤ, που τις βλέπουν μόνον οι γονείς των συντελεστών, δεν θα κάνει ερώτηση, με ποιες μετρήσεις προβάλλονται;