Skip to main content

Η ισραηλινή παράσταση «Πλαστικοί ήρωες» στη Θεσσαλονίκη

Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου και την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου και την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η παράσταση «Πλαστικοί ήρωες / Plastic Heroes» του Ariel Doron στις 21.15 στο Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Πρόκειται για ισραηλινή θεατρική παραγωγή που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Δάσους και του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους.

Οι Πλαστικοί ήρωες είναι ένα διασκεδαστικό κολάζ από πολεμικές εικόνες που προέρχονται αποκλειστικά από εμπορικά παιδικά παιχνίδια, γεμάτο εκπλήξεις και γρήγορους ρυθμούς. Καθώς ζωντανεύουν τα αποκαλούμενα «αθώα» παιδικά παιχνίδια, πάνω στο τραπέζι εμφανίζονται η βία, η επιθυμία, το μίσος και ο φόβος – και η αθωότητα των παιδικών παιχνιδιών συναντά τη ματωμένη πραγματικότητα του πολέμου των ενηλίκων

Συνδυάζοντας ποικίλες τεχνικές χειρισμού αντικειμένων, βίντεο και ηθοποιίας, το έργο καταφέρνει να είναι συγχρόνως αστείο και οδυνηρό, και πραγματεύεται δύσκολα θέματα, ενώ παράλληλα χαρίζει στους θεατές μια δυναμική και αναζωογονητική εμπειρία κουκλοθεάτρου.

Η παράσταση έχει ταξιδέψει σε πάνω από 20 πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Έγραψαν για την παράσταση:

«Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα μικρά εκείνα θαύματα που μόνο το κουκλοθέατρο και το θέατρο αντικειμένων μπορεί να υλοποιήσει. Ξεκινώντας από ένα παιχνίδι διακριτικής αθωότητας και τυπολογικής απλότητας, καταφέρνει να αγγίξει νεύρο, να προκαλέσει συναισθήματα και σκέψεις με τρόπο που μόνο αθώος και απλός δεν είναι.»
Leipziger Volkzeitung

«Καταπληκτικό κουκλοθέατρο, ακαταμάχητο και βίαιο.» ΤΤ
Telerama, Παρίσι

«Αριστούργημα σαρκαστικού και μαύρου χιούμορ.» 4 αστέρια
 Aamulehti, Τάμπερε, Φινλανδία

Συντελεστές

Δημιουργία και ερμηνεία: Ariel Doron
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Shahar Marom
Συν-σκηνοθέτες: Rotem Elroy and David Lockard
Κατασκευή αντικειμένων: Chinese People
Βίντεο: Anael Resnick, Ariel Doron

* Η παραγωγή της παράστασης έγινε με την υποστήριξη του Hanut 31 Theatre

Ευχαριστούμε τους: Anael Resnick, Daniel Cohen Levi, Yoav Weiman, Anat Arbel, Nufar Sela, Lior Rachmilevitz, Pandora Collective.

Ώρα έναρξης: 21.15
Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 15€
Φοιτητικό: 12€
Ανέργων / ΑΜΕΑ: 10€
Κάρτα Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους: 60€

Προπώληση εισιτηρίων για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους:
- Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου
- Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους
- Ticket hour.gr
- Καταστήματα Γερμανός
- OTESHOPS