Skip to main content

Οι ειρωνείες των τροϊκανών και ένα μεγάλο... άκυρο στον Ιβάνοφ

Οι ειρωνείες των τροϊκανών για την ελληνική κυβέρνηση, το άκυρο στον πρόεδρο των Σκοπίων Ιβάνοφ και ο εμπρησμός ορθόδοξου Ναού στο Ισραήλ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν απαντούμε ανάλογα στις ειρωνείες των τροϊκανών. Μας δούλεψε χοντρά η Λαγκάρντ, λέγοντας: «Να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με ενήλικες». Η στήλη πρότεινε την λύση, αλλά δεν με άκουσε κανείς. Να αποσυρθεί ο Βαρουφάκης και να στείλουμε στη θέση του την Κωνσταντοπούλου.

Να δεις που σε λίγο διάστημα θα παρακαλάνε όλοι «πάρτε την και θα σας δώσουμε ό,τι δάνεια θέλετε». Άσε που θα βάλει στη θέση τους και τούς δημοσιογράφους της Bild, που θα στέκονται προσοχή, Απορώ γιατί κρατούν την Ζωή στην Αθήνα και δεν την αφήνουν να αξιοποιήσει τα προσόντα της και στην Ευρώπη. Κι αν μείνει μόνιμα, ακόμη καλύτερα.

Αγαπητέ Γιάνη (με ένα «ν»), δεν υπάρχει «δυσθεόρατο κόστος», αλλά «δυσθεώρητο», που δεν μπορεί να το δει κανείς, επειδή βρίσκεται πολύ μακριά.

Και στο διάστημα μεταφέρεται η κόντρα Ρώσων-Αμερικανών. Στην προσπάθεια να πάρουν από τους Ρώσους το Μουντιάλ του 2018, οι Ρώσοι απαντούν με έρευνα, αν πράγματι πάτησαν στο φεγγάρι οι Αμερικανοί.

Εμπρησμός ορθόδοξου Ναού στο Ισραήλ. Φανατικοί Εβραίοι (συνελήφθησαν 16) τον έκαναν στάχτη. Έτσι και γραφεί κανένα αντισιωνιστικό σύνθημα από ανόητο στην Ελλάδα, έχουμε του κόσμου τις διαμαρτυρίες ακόμη και από το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο. Και οι Έλληνες, από δήμαρχο μέχρι πρωθυπουργό, ζητάνε συγγνώμη, ακόμη και χωρίς να διαπιστωθεί ποιος και γιατί το έγραψε.

Τώρα (όπως και πολλές φορές) άκρα του τάφου σιωπή, από τους φορείς του αντιρατσισμού (οιασδήποτε προέλευσης). Δεν γίνεται να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Στο νέο βίντεο που κυκλοφόρησε από την επίθεση του Μπέου στον γιο της Μάργκαρετ, ακούγονται τα επίθετα: «χασικλή», «χασισοπότη», «μαλ...», «πολιτικέ απατεώνα». Όσοι απορούν γιατί χαμογελούσε αμήχανα ο π. πρωθυπουργός, ίσως επειδή οι βρισιές ήταν στα ελληνικά. Δεν ξέρει αγγλικά ο Μπέος;

Ο Σλάβος πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, ακύρωσε συνέντευξή του στο «Euronews», επειδή θα παρουσιάζονταν ως «πρόεδρος της FYROM». Στη διαμαρτυρία που έστειλαν οι Σκοπιανοί στο «Euronews», τονίζεται ότι ο Ιβάνοφ ακύρωσε την συνέντευξή του επειδή θεωρεί εντελώς απαράδεκτη τη χρήση του αρκτικόλεξου «FYROM», ενώ το όνομα της χώρας του είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Το τι κλάμα έριξαν οι δημοσιογράφοι του «Euronews» από την ακύρωση, δεν λέγεται. Για καλό και για κακό όμως, δεν γίνεται κάποια παρέμβαση από ελληνικής πλευράς, μπας και το «Eurpnews» αλλάξει την ονομασία;

Όλα τα ελληνικά και παγκόσμια ΜΜΕ δημοσιεύουν τον τραγικό θάνατο λαθρεπιβάτη που έπεσε από το αεροπλάνο. Απαράδεκτο. Τι θα πει «λαθρεπιβάτης»; «Παράτυπος επιβάτης» είναι ο «προοδευτικός» όρος. Γιατί δεν διαμαρτύρονται οι εδώ «προοδευτικοί»; Μόνο για τους λαθρομετανάστες νοιάζονται; Οι λαθροκυνηγοί διαμαρτύρονται.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε εκφράσει σε δημοτικό συμβούλιο την αγανάκτησή του για τις «συμμορίες βουλγαρόγυφτων» που κλέβουν τα μισά ανακυκλώσιμα υλικά από τους κάδους. Όμως, δεν κλέβουν μόνον αυτά, αλλά ό,τι μεταλλικό βρεθεί στον δρόμο τους. Σπάζουν ακόμη και χερούλια από τις εξώθυρες πολυκατοικιών. Τώρα η δράση τους έφτασε και μέχρι τα γλυπτά που κοσμούν την πόλη, όπως το «Φεγγάρι» της παραλίας. Ευτυχώς που είναι από πέτρες ο Λευκός Πύργος.

Καλλισθένης