Skip to main content

Οι υποσχέσεις Τσίπρα σε Ερντογάν και οι ελληνικές μαμουνιές

Οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου για τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων, τα βουλγαρικά POS και τα ουσιαστικά σύνορα της Ευρώπης.

Δήλωσε ο Ερντογάν, απορημένος για την υπόσχεση που του έδωσε ο Τσίπρας και δεν την τήρησε: «Εγώ τους πήρα τηλέφωνο από το πρώτο βράδυ και μου έδωσαν την υπόσχεση "θα το λύσουμε σε 15-20 μέρες"». Δεν έχει καλή γνώση των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα ο Ερντογάν.

Κατ’ αρχάς, έπρεπε η Πρεσβεία των Αθηνών να τον ενημερώσει ότι ο Α. Τσίπρας έχει δώσει όρκο παιδιόθεν να μη κρατήσει καμιά υπόσχεση, και θα έκανε εξαίρεση για τον Ερντογάν; Εκ δευτέρου, οι Έλληνες δικαστές δεν είναι όλοι όπως και οι Τούρκοι συνάδελφοί τους, που πρώτα αποφασίζουν και μετά δικάζουν [Και ο Ν. Παππάς δεν το ήξερε, αλλά το έμαθε].

Να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση του Μαξίμου δεν υπάρχει διάψευση της κυβέρνησης του ισχυρισμού του Ερντογάν, παρά μόνο γενικολογίες περί ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης [η ανεξαρτησία της οποίας είναι φανερό πως ενοχλεί την κυβέρνηση, και όχι μόνο σ’ αυτήν την περίπτωση].

Το νέο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των «8» είναι άνευ σημασίας, επειδή ακόμη και αν περιέχει αποδείξεις εμπλοκής των Τούρκων αξιωματικών στο πραξικόπημα, αυτό δεν αλλάζει την απόφαση του Αρείου Πάγου. Και τούτο, επειδή η μη έκδοσή τους, δεν αποφασίστηκε με το σκεπτικό αν είναι ή δεν είναι πραξικοπηματίες, αλλά επειδή δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία. Και οι πάντες γνωρίζουν, ότι η Δικαιοσύνη στην Τουρκία λειτουργεί με το μυαλό του Ερντογάν.

Όχι, που δεν θα βρει ο Έλληνας τα παράθυρα για μαϊμουνιές. Εντατικοί έλεγχοι από την Εφορία της Ελλάδας για την προμήθεια από Έλληνες επιχειρηματίες βουλγαρικών POS, με τα οποία έχουν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν τα capital controls, ενώ μέσω της κάρτας που προμηθεύονται μπορούν ακόμα και να κάνουν αναλήψεις έως 15.000 ευρώ τον μήνα και να αποστέλλουν σε τράπεζες του εξωτερικού έως 100.000 ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα, φοροδιαφεύγουν.

Τα Σκόπια και η Σερβία, επιλέχθηκαν από την Ε.Ε., όπου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνόρων θα έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων στα εδάφη τους, για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και την επιστροφή των μεταναστών. Επιστροφή δηλαδή στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι ουσιαστικά τα σύνορα της Ευρώπης δεν είναι το Αιγαίο, αλλά τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, κι εμείς βρισκόμαστε εκτός.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Τουγρούλ Τουρκές, αποκάλυψε ένα ακόμη ψέμα των Τ/κ, λέγοντας ότι είναι λάθος ο αριθμός του πληθυσμού των 220 χιλιάδων που δόθηκε και πως ο πραγματικός πληθυσμός στα Κατεχόμενα είναι 300 χιλιάδες. Αυτό που υποστηρίζουμε πολλοί, αλλά ο Αναστασιάδης δεν άκουγε. Μάλιστα, Κύπριοι δημοσιογράφοι διαπίστωσαν από έρευνα, ότι είναι τουλάχιστον 500.000. Και φυσικά, η συντριπτική πλειονότητα είναι έποικοι, αφού τα 2/3 των αυθεντικών Τ/κ έχουν μεταναστεύσει.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε επίσης, πως ακόμη και αν στην Κύπρο δεν ζούσε κανένας Τουρκοκύπριος, για την Τουρκία πάλι υπάρχει Κυπριακό και πως η Κύπρος είναι ζωτικής σημασίας λόγω πολιτικής Ανατολικής Μεσογείου. [Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία δεν θέλει διχοτόμηση, ούτε ενσωμάτωση στην επικράτειά της των Κατεχομένων].