Skip to main content

Η υπεύθυνη ψήφος της γιαγιάς και ο ενθουσιασμένος σύζυγος της Ζωής

Η υπεύθυνη ψήφος της γιαγιάς, οι δύσκολες μέρες της Ελένης Μενεγάκη και ο ενθουσιασμένος σύζυγος της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Μέσα σε 2-3 μέρες θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του; Με ασαφές ερώτημα, και με άρνηση των αρμοδίων να πληροφορήσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα (τα προβαλλόμενα μέχρι τώρα «επιχειρήματα» είναι προφανώς αφελή και αποκρύπτουν την πραγματικότητα)  

Βέβαια, θα μου πεις, η γιαγιά μου είναι υπεύθυνος πολίτης που μετά γνώσεως ψηφίζει, αφού μελετά επισταμένως τα προγράμματα όλων των κομμάτων (δίνει ιδιαίτερη σημασία στα δημοσιονομικά του προϋπολογισμού) και μού τα εξηγεί, επειδή εγώ σπούδασα πολιτικές και οικονομικές επιστήμες σε σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο, και πού να καταλάβω από αυτά. Πιστεύω επομένως ότι θα μού τα εξηγήσει όλα η γιαγιά μου, που τα καταλαβαίνει.

Η παράταση του προγράμματος που ζητήσαμε έπρεπε να εγκριθεί από έξι κοινοβούλια, όπως έγινε και στην παράταση που μας δόθηκε έως τον Ιούνιο, ενώ το πρόγραμμα έληγε τον Φεβρουάριο. Δεν απορρίφθηκε επομένως κανένα αίτημα της Ελλάδας, επειδή δεν συζητήθηκε καν, από τη στιγμή που υπήρχε απαίτηση άμεσης απάντησης.

Στο νέο αίτημα της κυβέρνησης για παράταση, η απάντηση ήταν ότι αφού φεύγετε από το πρόγραμμα, δεν τίθεται θέμα παράτασης σε μη υπάρχον πρόγραμμα. Πάλι θα έρχεται και θα ξαναέρχεται το ερώτημα. Ερασιτεχνισμός, πανικός, ή σκοπιμότητα για προσχεδιασμένη έξοδο από το ευρώ; Υπομονή μια εβδομάδα και θα μάθουμε.  

Τι ήταν αυτό που είπε ο Π. Καμμένος και δεν σχολιάστηκε; «Θυμάμαι όταν ψάχναμε τον Σαμαρά στην CITIBANK της Συγγρού για να δούμε πώς τα πήρε… για να ρίξει τον Μητσοτάκη. Να τον χαίρεστε και εσάς να σας χαίρεται ο λαός». Δεν είδα ούτε απάντηση στην βαριά κατηγορία περί χρηματισμού του Αντώνη, ούτε τα ΜΜΕ να το σχολιάζουν.

Η Daily Mail ειρωνεύεται τους Έλληνες βουλευτές που άδειασαν τα ΑΤΜ της Βουλής. Και πώς ξέρει ότι έκαναν αναλήψεις; Μπορεί να έκαναν καταθέσεις, για να ενισχύσουν το τραπεζικό σύστημα. Η ευαισθησία άλλωστε των πολιτικών μας για υπεράσπιση του λαού είναι γνωστή.   Η κρίση πλήττει τους πάντες.

Εφημερίδα που ασχολείται με τα καλλιτεχνικά έγραψε, ότι όταν η Ελένη Μενεγάκη έφυγε από τον ΑΝΤ1 για τον Alpha, υπέγραψε συμβόλαιο 1.200.000 ευρώ τον χρόνο, χρήματα που διατήρησαν και οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του RTL Μετά την αποχώρησή τους η Ελένη υπέγραψε συμβόλαιο 800.000 ευρώ το χρόνο και φέτος, τα περιόρισε κατά πολύ, υπογράφοντας για 1+1 χρόνο εισπράττοντας μόνο 450.000 ευρώ. Θα τα βγάλει πέρα άραγε, με τέτοια περικοπή;  

Ταιριαστό ζευγάρι, χωρίς αμφιβολία. Ενθουσιασμένος ο σύζυγος της Ζωής έγραψε μεταξύ άλλων στον προσωπικό λογαριασμό του, μετά την αναγγελία διεξαγωγής δημοψηφίσματος: «Αλέξη Τσίπρα έχεις κάτι αρχ@δι@ από εδώ έως την Σιγκαπούρη» (αυτό μάλλον είναι υπερβολή, ίσως μέχρι το Ιράν, μπορούμε να το πιστέψουμε) και ειρωνευόμενος τους πολίτες που ανησυχούν: «Κυρά Σοφία γρήγορα στο μάρκετ για κωλόχαρτα....!!!!!!».  

Αισιόδοξο μήνυμα στέλνει ο Λαφαζάνης. Συναντήθηκε με τον πρέσβη της Βενεζουέλας και συνοδευόμενος από το διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ, συζήτησαν για συνεργασία των ΕΛΠΕ με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της «Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας». Να λοιπόν, ποια χώρα θα μας σώσει.   Καλλισθένης