Skip to main content

Οι ΗΠΑ στο πλευρό της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τη "φρικτή τρομοκρατική" επίθεση στην Άγκυρα και διαβεβαιώνει ότι παραμένει στο πλευρό του τουρκικού λαού.

Η αμερικανική κυβέρνηση καταδίκασε την «φρικτή τρομοκρατική» επίθεση στην Τουρκία, όπου τουλάχιστον 86 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν, καταγγέλλοντας τη «διαστροφή» των δραστών.

«Το γεγονός ότι αυτή η επίθεση διαπράχθηκε πριν από μια συγκέντρωση για την ειρήνη υπογραμμίζει τη διαστροφή εκείνων που είναι υπεύθυνοι και υπενθυμίζει την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας στην περιοχή» δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSC) του Λευκού Οίκου σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Λευκός Οίκος απέστειλε επίσης τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στο πλευρό της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού λαού καθώς μαζί αντιμετωπίζουμε τη μάστιγα της τρομοκρατίας. Οι φρικτές αυτές επιθέσεις, αντί να αποθαρρύνουν τις προσπάθειές μας, το μόνο που θα κάνουν είναι να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας» επισήμανε η αμερικανική κυβέρνηση.