Skip to main content

Η Invest in Greece αναζητά επενδυτές στην Αυστραλία

Η Invest in Greece θα επιδιώξει να προσελκύσει το ενδιαφέρον Αυστραλών επιχειρηματιών για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια επιχειρηματικής αποστολής με τρεις σταθμο
Η Invest in Greece, ο αρμόδιος κρατικός φορέας για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αυστραλία θα επιδιώξουν να τονώσουν το ενδιαφέρον των Αυστραλών επιχειρηματιών σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αποστολής προσέλκυσης επενδύσεων με τρεις σταθμούς που θα καλύψουν όλη σχεδόν την Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις ενημέρωσης Αυστραλιανών επιχειρήσεων, οικονομικών φορέων, δημοσιογράφων και επιχειρήσεων της ομογένειας, με θέμα τις «Ελληνικές επενδυτικές ευκαιρίες», θα διοργανωθούν σε 3 μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, Περθ (3/12), Σύδνεϋ (7/12) και Μελβούρνη (9/12), από 3 έως και 9 Δεκεμβρίου 2009. Οι ημερίδες θα περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες παρουσιάσεις καταγεγραμμένων επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και, ειδικότερα, στους τομείς των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, του Τουρισμού, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Τεχνολογίας / Τηλεπικοινωνιών.

Η Αυστραλία αποτέλεσε προορισμό-στόχο για την Invest in Greece, καθώς είναι μια δυναμική χώρα εξαγωγής κεφαλαίων, χωρίς όμως συνεχή παρουσία στο ελληνικό επενδυτικό γίγνεσθαι. Η Ελλάδα, ωστόσο, κατέχει ξεχωριστή θέση στις συνειδήσεις των Αυστραλών, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των Ελλήνων ομογενών και της επιτυχημένης διαδρομή τους, επί δεκαετίες, στον πολιτικό, οικονομικό, ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και κοινωνικό ιστό της χώρας.

Στόχος των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Invest in Greece είναι η προβολή της επιχειρηματικής και επενδυτικής φυσιογνωμίας της χώρας μας και η ανάπτυξη βιώσιμων, διμερών επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ