Skip to main content

Η ΓΣΕΕ θα υπογράψει συλλογική σύμβαση ό,τι και αν λέει ο Τρισέ

«Εμείς συλλογική σύμβαση θα υπογράψουμε μέσα σε αυτή την κρίση και δεν ενδιαφέρει κανένα τι λέει ο κ. Τρισέ, με αυτά τα κόλπα που κάνει, και τι λέει ο κ. Στρος Καν», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, στην κ
«Εμείς συλλογική σύμβαση θα υπογράψουμε μέσα σε αυτή την κρίση και δεν ενδιαφέρει κανένα τι λέει ο κ. Τρισέ, με αυτά τα κόλπα που κάνει, και τι λέει ο κ. Στρος Καν», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στην κεντρική του ομιλία, στο 34ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας στη Χαλκιδική.

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε εκτεταμένη αναφορά στην διεθνή και την ελληνική διάσταση της κρίσης και τη δράση των συνδικάτων την προηγούμενη περίοδο και εστίασε στον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν με την ενότητα της δράσης και τους αγώνες τους στο επόμενο διάστημα. Χαρακτήρισε την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας «τροχιοδεικτική πράξη των συνδικάτων».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να διατηρηθεί η κοινωνική ασφάλιση «δημόσια, κοινωνική και καθολική». Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Τους το λέω και δημοσίως, κούνια που τους κούναγε. Το ασφαλιστικό είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα και όχι δημοσιονομικό. Δεν τελειώνουν ποτέ τα κοινωνικά ζητήματα, πρέπει να υπάρχουν πολιτικές, που θα υποστηρίζουν διαρκώς την κοινωνική ασφάλιση, με πρώτο άξονα τη χρηματοδότηση της. Το σύστημα πρέπει να είναι αναδιανεμητικό και να εκφράζει την αλληλεγγύη από την παλιά προς την καινούργια γενιά και ανάμεσα στις γενεές».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις της ΓΣΕΕ για το φορολογικό, την απασχόληση, την ανεργία, τη μετανάστευση, τις απολύσεις, κα.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων, που άσκησαν κριτική στη διοίκηση και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για το ρόλο και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος.