Skip to main content

Η «γραμμή» της Voria.gr και τα non paper της κυβέρνησης

Η δυσκολία επίτευξης συμφωνίας οφειλόταν στις δυσκολίες της κυβέρνησης να δεχθεί να κάνει σοβαρές υποχωρήσεις στο δίπολο εργασιακό - ασφαλιστικό.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, η Voria.gr επιμένει ότι παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές της κυβέρνησης, η επίτευξη συμφωνίας παραπέμπει σε ένα ατελείωτο σκοτσέζικο ντους, όπου οι εξελίξεις εναλλάσσονται η μια της άλλης, πολλές φορές προς εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, από ώρα σε ώρα.

Μάλιστα, αυτά μεταδίδαμε ακόμα και όταν ημι-επισήμως το Μαξίμου υποστήριζε ότι «είμαστε πολύ κοντά» ή από τις Βρυξέλλες απαντούσαν ότι «είμαστε πολύ μακριά».

Ακριβώς αυτά γράφαμε και το τελευταίο 48ωρο. Μάλιστα, από ...ειρωνία, προχθές το βράδυ διαπίστωσε ότι ήταν ακριβώς στη... «γραμμή» του non paper του Μεγάρου Μαξίμου. Οι έχοντες καλή μνήμη θα θυμούνται ότι εκεί αναφέρονταν πως οι δύο πλευρές απέχουν ακόμα πολύ από το να έρθουν σε μια συμφωνία.

Η μόνη διαφορά της Voria.gr με τα non paper του Μαξίμου και τις ανακοινώσεις των Βρυξελλών, εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι η δυσκολία επίτευξης συμφωνίας οφειλόταν κυρίως στις δυσκολίες της κυβέρνησης να δεχθεί να κάνει σοβαρές υποχωρήσεις στο δίπολο εργασιακό - ασφαλιστικό. Από τη στιγμή που άλλαξε γραμμή πλεύσης σε αυτά τα δύο ζητήματα, ο δρόμος για την επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις ήταν ορθάνοικτος.