Skip to main content

Οι γλύκες της Ρούσεφ στον Αλέξη και η «Μεγάλη Αλβανία» χωρίς Αλβανούς

Η στήριξη της Βραζιλιάνας προέδρου Ρούσεφ στον Αλ.Τσίπρα, η «Μεγάλη Αλβανία» χωρίς... Αλβανούς και γιατί πρέπει να πούμε μπράβο στους Σκοπιανούς.

Άκου τώρα τι βρήκε και δημοσίευσε η voria.gr. Ότι στη νέα τουρκική Βουλή θα υπάρχουν και τέσσερις χριστιανοί βουλευτές. Άμα δω χριστιανό παπά να ορκίζει χριστιανούς βουλευτές, και τον Ερντογάν με τον Νταβούτογλου να παρακολουθούν, τα είδα όλα σ’ αυτόν τον κόσμο.

Η Πρόεδρος Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, γλυκοίταζε τον δικό μας σαν τεκνό. Γι’ αυτό και δήλωσε: «Στηρίζουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό στις δυσκολίες που περνά». Για να μη μείνει η στήριξη στα χαρτιά, δεν μας στέλνει κανένα παίκτη της προκοπής κατά Τούμπα μεριά, μπας και νικήσουμε του χρόνου τον Αστέρα Τρίπολης;

Μπρε Ράμα, γίνεται «Μεγάλη Αλβανία» χωρίς… Αλβανούς; Ο αριθμός των Αλβανών αιτούντων άσυλο στη Γερμανία συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας δείχνουν ότι σε τρεις μήνες καταγράφηκαν 13.000 περίπου Αλβανοί αιτούντες άσυλο (Πρώτοι έρχονται οι Σύροι). Βάλε κι αυτούς που δουλεύουν σε Ιταλία και Ελλάδα, και δεν έχουν σκοπό να ξαναγυρίσουν (χαζοί είναι;), ποιους θάχει μέσα η «Μεγάλη Αλβανία», μπρε πρωθυπουργέ;

Δύσκολη δουλειά παιδιά, η σωτηρία του κόσμου, πρέπει να το ομολογήσουμε. Άλλωστε το παραδέχτηκε και γαλλικό Δικαστήριο που αθώωσε τον Στρος Καν, του οποίου η δικαιολογία ότι «συμμετείχε σε ομαδικό σεξ για να φύγει το άγχος, επειδή έσωζε τον κόσμο» (!) έγινε αποδεκτή.

Μπράβο στους Σκοπιανούς, είναι ειλικρινείς. Όχι σαν κι εμάς που ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Ο Στέβο Πενταρόφσκι, καθηγητής Πανεπιστημίου, ένα από τα πιο σημαίνοντα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (είχε προταθεί για υποψήφιος πρόεδρος των Σκοπίων στις εκλογές του 2014) ζήτησε επισήμως την αμερικανική επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας του:

«Δεδομένου ότι όλες οι μεγάλες κρίσεις στα Βαλκάνια διευθετήθηκαν κυρίως από τις ΗΠΑ, μία έντονη αμερικανική παρέμβαση στην πολιτική κρίση είναι απαραίτητη». Για να είμαστε σωστοί, οι ΗΠΑ δεν διευθέτησαν κρίσεις μόνον, αλλά και δημιούργησαν. Γιατί ντρεπόμαστε να το πούμε. Μυστικό είναι;

Συνεχείς καταγγελίες στον ελληνικό και ξένο Τύπο, κατά των Τούρκων, ότι εφοδιάζουν το Ισλαμικό Κράτος με όπλα. Σε ποιον γίνονται οι καταγγελίες; Στις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Μα, αν οι Τούρκοι εξόπλιζαν τους τζιχαντιστές χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών, δεν θα τους εμπόδιζαν; Χρόνια κρατάει αυτή η ιστορία της Δυτικής υποκρισίας.

Η τουρκική λίρα, μέσα σε λίγο διάστημα από 2 προς 1 ευρώ που ήταν, έφθασε τις 3 λίρες 1 ευρώ. Όταν φώναζα ότι η τουρκική οικονομία (και ο στρατός) είναι φούσκα, δεν με πιστεύατε.

Να πάρουν ιδέες οι δικοί μας από τους Τούρκους πολιτικούς, που απαντούσαν στα ερωτήματα των ψηφοφόρων τους με περισσή ευφυΐα: Υπουργός Οικονομίας σχετικά με τις αυξήσεις στα καύσιμα: «Ανέβα στο ποδήλατο»! Υπουργός Μεταφορών: «Η απόκτηση γιοτ δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη»! Υπουργός Εργασίας: Αυτό το ότι δεν βγαίνει κάποιος με τον κατώτατο μισθό των 800 λιρών δεν ισχύει. Μπορείτε να τα φέρετε βόλτα. 800 λίρες είναι πολλά λεφτά! (σημ.: Οι 800 λίρες τον μήνα, είναι 266 ευρώ)

Καλλισθένης