Skip to main content

Βαλκάνιοι και Τούρκοι θα αλλάξουν χρονιά στη Θεσσαλονίκη

Βαλκάνιοι και Τούρκοι επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη, μία πόλη που κρύβει πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η γιορτινή Θεσσαλονίκη, των Χριστουγέννων και κυρίως της Πρωτοχρονιάς, είναι ο νέος προορισμός που έχει προστεθεί στη λίστα Βαλκάνιων και Τούρκων ταξιδιωτών, αλλά και λίγων Δυτικοευρωπαίων, Γερμανών και Ιταλών ως επί το πλείστον, που αναζητούν κάτι διαφορετικό από το Βελιγράδι, την Κωνσταντινούπολη ή τους κλασικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Εάν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης δεν είναι υπερπλήρη, οπωσδήποτε κατά μέσο όρο έχουν πληρότητες της τάξης του 90% και άνω, με τους Βαλκάνιους να δείχνουν την προτίμησή τους για την πόλη πλάι στη θάλασσα, που προσφέρει ανέσεις, καλές υπηρεσίες συνολικά και πάρα πολλές ευκαιρίες για ψυχαγωγία αλλά και για ψώνια.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας Μανδρίνος, η πόλη έχει πλημμυρίσει Βαλκάνιους, με πρώτους σε αριθμούς να δείχνουν την προτίμησή τους οι Ρουμάνοι, να ακολουθούν Σέρβοι και Βούλγαροι ενώ σχετικά λιγότεροι είναι οι Σκοπιανοί.

Η Θεσσαλονίκη των γιορτών, είναι ένας νέος προορισμός τον οποίο πολλοί θέλουν να γνωρίσουν και να απολαύσουν, είπε ο κ. Μανδρίνος, υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αλλοδαπών επισκεπτών έρχονται ανεξάρτητοι και όχι με οργανωμένα γκρουπ(σ.σ. μόνο το 10% με γκρουπ), κάτι που έχει ακόμη θετικότερη επίπτωση στα έσοδα των ξενοδοχείων της πόλης.

«Τέτοια εποχή οι ξένοι έρχονται στη Θεσσαλονίκη για την αλλαγή του χρόνου, μένουν στην πόλη, απολαμβάνουν τις ξεχωριστές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, κάνουν ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία και δεν κινούνται προς άλλες περιοχές», σημειώνει ο κ.Μανδρίνος.

Το μείγμα των ξένων επισκεπτών που καταλύουν στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ποικίλει ανάλογα με την κατηγορία του κάθε ξενοδοχείου. Έτσι, διαπιστώνεται ότι τα υψηλοτέρων κατηγοριών ξενοδοχεία προσελκύουν περισσότερους δυτικοευρωπαίους πελάτες, αν και αυτή την εποχή του έτους, οι επισκέπτες από τη Δυτική Ευρώπη είναι λίγοι.

Η Θεσσαλονίκη των γιορτών είναι «νέος προορισμός προς ανακάλυψη» και ειδικά για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη και αρκετοί Τούρκοι τουρίστες επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, τονίζοντας ότι ο εισερχόμενος τουρισμός προβλέπεται να ενισχυθεί και από τις αγορές της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας καθώς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνδέεται με Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα, με incoming πτήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα τραπέζια σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης είναι κλεισμένα εδώ και ημέρες από Τούρκους, οι οποίοι σταθερά επιλέγουν τα τελευταία χρόνια την πόλη για να γιορτάσουν την αλλαγή της χρονιάς.

«Οι υπηρεσίες που προσφέρονται για τους επισκέπτες των γιορτών, είναι σαφώς αναβαθμισμένες. Όλα τα ξενοδοχεία της πόλης προσφέρουν δείπνο, οργανώνουν ρεβεγιόν, ενώ έχουν ανακαινίσει τους χώρους τους και δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα προς τους πελάτες τους".

Η Θεσσαλονίκη είναι σε γιορτινή διάθεση, η αγορά της πόλης είναι ιδανική για shopping, ενώ οι επιλογές για φαγητό, ποτό, διασκέδαση είναι ανεξάντλητες και για όλα τα βαλάντια. Σημαντικός ελκυστικός παράγοντας για τους ξένους, πρόσθεσε ο κ. Πέγκας, είναι η αίσθηση ασφάλειας που κυριαρχεί αλλά και το θερμό καλωσόρισμα που εισπράττουν όσοι έρχονται στη Θεσσαλονίκη, μία πόλη φιλική και φιλόξενη.