Skip to main content

Η γιορτή της ένατης τέχνης στο «Comic Con» 3 στη Θεσσαλονίκη

Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν από συλλεκτικά κόμιξ, επιτραπέζια παιχνίδια μέχρι και μπάλες Πόκεμον στο 3ο Thessaloniki Comic Convention στο λιμάνι.

Σε παράδεισο για όλους τους λάτρεις της 9ης Τέχνης έχει μετατραπεί η Αποθήκη Γ' του λιμανιού η οποία φιλοξενεί από σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες το τρίτο κατά σειρά Thessaloniki Comic Convention.

Στο κλίμα του Comic Con 3 σε βάζει άμεσα ο Λούκι Λουκ, η φιγούρα του οποίου δεσπόζει στο κέντρο της αίθουσας. Γύρω από τον διάσημο καουμπόι έχουν στηθεί πάγκοι, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει από συλλεκτικά κόμιξ, επιτραπέζια παιχνίδια μέχρι και μπάλες Πόκεμον.

Ο χρόνος σταματάει στον «Μαγικό Κόσμο» του Τριαντάφυλλου Βενέτη στον πάγκο του οποίου μπορεί να βρει κανείς παλαιότερα κόμιξ στα ελληνικά όπως τεύχη του Μίκυ Μάους, του Κόναν, του Αγοριού αλλά και της σειράς «Χονδρός και Λιγνός». Το παλαιότερο κόμικ του πάγκου είναι ένα τεύχος της «Μασκούλας» που εκδόθηκε το 1959.

Στην έκθεση υπάρχει μια πληθώρα ελληνικών και ξένων βιβλίων κόμιξ που ανταποκρίνονται σε διάφορα στυλ, χρονολογίες και χώρες προέλευσης.

«Σταδιακά αυξάνονται οι Έλληνες που ασχολούνται με τη συγγραφή κόμιξ ενώ σιγά σιγά παρατηρείται μια μικρή αύξηση και στο αναγνωστικό κοινό» παρατηρεί ο υπεύθυνος των εκδόσεων «Ένατη Διάσταση» Νίκος Δαλαμπύρας.

Πέραν των εκδόσεων, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν παιχνίδια, αντικείμενα που σχετίζονται με την τέχνη και τους ήρωες των κόμιξ ενώ υπάρχουν και stands όπου φιλοξενούνται επαγγελματίες που ασχολούνται με το cosplay, την τέχνη δηλαδή του να υποδύεσαι φανταστικούς ήρωες κατασκευάζοντας μόνο σου τα κατάλληλα κοστούμια και βάζοντας το αντίστοιχο μακιγιάζ.

Κάποιοι εξ αυτών όπως η Hilari και η Lorian, κατά κόσμον, Ανέτα και Λία, οι οποίες είναι και οι ίδιες ντυμένες όπως οι αγαπημένοι τους χαρακτήρες, εξειδικεύονται στη δημιουργία κοστουμιών ενώ άλλοι ασχολούνται με το μακιγιάζ ή την κατασκευή εξαρτημάτων όπως σπαθιά και ασπίδες.

Τέλος, στην έκθεση μπορεί να γνωρίσει κανείς και μέλη της κοινότητας που ασχολούνται με τα παιχνίδια ρόλων. «Αυτό που προσπαθούμε είναι τα παιχνίδια ρόλων να γίνουν ολοένα και πιο προσβάσιμα στον κόσμο που θέλει να ασχοληθεί με αυτά» δηλώνει στη Voria.gr o υπέυθυνος της ομάδας Roleplay, Κωνσταντίνος Ρόσμπογλου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος η τάση που επικρατεί στα παιχνίδια ρόλων είναι η μεσαιωνική φαντασία και εμπνέεται από σειρές και βιβλία, όπως το Game of Throneς και Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.

«Κάθε φορά που παίζεις ένα παιχνίδι ρόλων η εμπειρία είναι αξέχαστη. Δεν θα το αποκαλούσα απόδραση αλλά σίγουρα είναι μια ευχάριστη φυγή από την πραγματικότητα» προσθέτει ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια του Comic Con θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις, όπως Drawing Battles, παρουσιάσεις βιβλίων και σεμινάρια.

Δείτε το πρόγραμμα, εδώ.