Skip to main content

Ευκαιρία τα 7,5 δισ. ευρώ που δαπανούν οι Γερμανοί σε hiking διακοπές

Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει μεγάλο αριθμό Γερμανών περιπατητών, αν πιστοποιήσει μονοπάτια και τα προβάλλει στο εξωτερικό.

Πάνω από 7,5 δισ ευρώ τον χρόνο, δαπανούν οι Γερμανοί που συνδυάζουν την πεζοπορία με τις διακοπές τους ή και σύντομα ταξίδια αναψυχής, είτε στην χώρα τους, είτε πολύ συχνά στο εξωτερικό.

Αυτόν τον τουρίστα που «κυνηγάει» τις δραστηριότητες στη φύση, είτε γιατί του το επιβάλλουν λόγοι υγείας, είτε από αγάπη για την ζωή στη φύση και το hiking, μπορεί να προσελκύσει η Ελλάδα που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει πολλά για να πιστοποιήσει τις περιπατητικές της διαδρομές και να τις προβάλλει στο γερμανικό κοινό.

Όπως είπε η κ. Liane Jordan, υπεύθυνη πιστοποιήσεων του Συνδέσμου Γερμανών Πεζοπόρων, μιλώντας στο τουριστικό συνέδριο των Διμερών Επιμελητηρίων, οι Γερμανοί, κάθε χρόνο, κάνουν περί τα 55 εκατομμύρια διακοπές και εκδρομές για πεζοπορία. Μάλιστα η κατηγορία αυτών των τουριστών δαπανά την ημέρα, κατά μέσο όρο, 57 ευρώ το άτομο, περισσότερα από όσα οι τουρίστες που αναζητούν το κλασικό «ήλιος και θάλασσα».

Οι Γερμανοί λάτρεις της πεζοπορίας κυρίως ενημερώνονται από το Διαδίκτυο, αλλά τα ελληνικά μονοπάτια δεν προβάλλονται αρκετά μέσω Internet, ενώ θα πρέπει οι πληροφορίες στα sites να είναι τουλάχιστον και στα αγγλικά.

Για hiking στην Ελλάδα oι Γερμανοί πηγαίνουν στο Μαίναλο, την Ήπειρο, την Άνδρο και την Σίφνο, περιοχές με περιπατητικές διαδρομές πιστοποιημένες, πλην της Σίφνου. Να σημειωθεί ότι δημοφιλέστερος προορισμός για τους Γερμανούς hikers, εκτός της χώρας τους, ειναι η Αυστρία.

Για την πιστοποίηση περιπατητικών διαδρομών, εξετάζεται η σήμανση και η ασφάλεια των μονοπατιών, το εάν υπάρχει τρόπος πρόσβασης σε αυτά και επίσης εάν οι περιπατητές μπορούν να εξυπηρετηθούν για διαμονή και τροφή.