Skip to main content

Η Γεννηματά δείχνει να αλλάζει θέση για το Σκοπιανό

Πληροφορίες θέλουν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ζητάει κοινή θέση από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, στην πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για το Σκοπιανό.

Φουντώνουν τα σενάρια για στροφή της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής στο θέμα του Σκοπιανού. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «Βήμα της Κυριακής», μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά, η Φώφη Γεννηματά είχε μια συζήτηση με τους στενούς της συνεργάτες για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι από την πλευρά της περιμένει την πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε, δύο φορές, ότι η πρόταση που θα κατατεθεί στη Βουλή θα πρέπει να έχει την υποστήριξη και των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Οπως μεταφέρει το in.gr, στους συνομιλητές της δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στο να μην ψηφίσει την πρόταση για το Σκοπιανό που θα έλθει στη Βουλή αν δεν στηρίζεται και από το κόμμα του κ. Καμμένου. Η επιμονή του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη να αναφέρεται σε «πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» επί της οποίας θα τοποθετηθεί το Κίνημα Αλλαγής, θεωρείται ενδεικτική της πρόθεσής της.

Η θέση αυτή, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο τραπέζι, βρίσκεται σε απόσταση από την απόφαση που έχει λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο και αναφέρει ότι η στάση του Κινήματος Αλλαγής δεν θα εξαρτηθεί από αυτήν που θα κρατήσουν οι ΑΝΕΛ.