Skip to main content

Η General Motors κατασκευάζει εργοστάσιο για ηλεκτρικούς κινητήρες

Εργοστάσιο για την κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων για μελλοντικά υβριδικά - και ενδεχομένως αμιγώς ηλεκτροκίνητα - πρόκειται να κατασκευάσει η General Motors Co, προχωρώντας σε επένδυση ύψους 246 εκατ
Εργοστάσιο για την κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων για μελλοντικά υβριδικά - και ενδεχομένως αμιγώς ηλεκτροκίνητα - πρόκειται να κατασκευάσει η General Motors Co, προχωρώντας σε επένδυση ύψους 246 εκατ. δολαρίων,  με πιθανή στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι πρώτοι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι ηλεκτροκινητήρες από τη GM αναμένεται να τοποθετηθούν το 2013 σε οπισθοκίνητα υβριδικά αυτοκίνητα.
Η GM είπε ότι θα ανακοινώσει αργότερα εντός της εβδομάδος την τοποθεσία κατασκευής της νέας εργοστασιακής μονάδας και διευκρίνισε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να σχεδιάζει και να κατασκευάζει η ίδια τους καινούργιους ηλεκτρικούς κινητήρες.

«Σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας εμείς οι ίδιοι τους ηλεκτρικούς κινητήρες, θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιούμε πιο αποτελεσματικά ενέργεια από μπαταρίες, καθώς αυτές θα εξελίσσονται, μειώνοντας δυνητικά το κόστος και το βάρος τους», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της GM κ. Τομ Στέφενς.

Έχοντας μείνει πίσω από ανταγωνιστές όπως η Toyota Motor Corp στη συμβατική υβριδική τεχνολογία βενζινοκίνησης-ηλεκτροκίνησης, η GM σπεύδει να αποκτήσει προβάδισμα στην αγορά των επαναφορτιζόμενων υβριδικών, με την εμφάνιση του Chevrolet Volt στην αγορά να τοποθετείται αργότερα εντός του 2010.

Το Volt έχει σχεδιαστεί να καλύπτει 64,373 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση από μπαταρίες ιόντων λιθίου και έχει προσελκύσει εντονότατο ενδιαφέρον ως ένα από τα πρώτα επαναφορτιζόμενα οχήματα με ηλεκτροκίνηση που θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτου, τη μεγαλύτερη στον πλανήτη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ