Skip to main content

Οι γέφυρες Ερντογάν προς τη Δύση και τα εγκλήματα στο Σεράγεβο

Η ρήση του Μοργκεντάου για τους Τούρκους, τα εγκλήματα πολέμου από μουσουλμάνους στο Σεράγεβο και το ξήλωμα αραβόφωνων πινακίδων στην Άγκυρα.

Τις γέφυρες με την Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί να ξαναχτίσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, μετά από μία χρονιά εντάσεων και διπλωματικών αντιπαραθέσεων. «Ασφαλώς και θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την ΕΕ και με τις χώρες της ΕΕ», δήλωσε. «Οφείλουμε να μειώσουμε τον αριθμό των εχθρών και να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων», πρόσθεσε.

Η συνηθισμένη τακτική των Τούρκων, και όχι μόνον του Ερντογάν. Το είπε ο Μοργκεντάου, ότι με τους αδύναμους παριστάνουν το λιοντάρι, ενώ γίνονται θρασύδειλοι όταν βρουν μπροστά τους αποφασισμένους.

Κι αν κάποιος νομίζει ότι ο Μοργκεντάου δεν είχε σημαντικό λόγο, να πάει στην Αγιά Σοφιά και να του κατεβάσει την πινακίδα οδοσήμανσης, και την αφιερωματική στήλη. Δεν ταιριάζει στο σημερινό κλίμα της υποκουλτούρας και του ξεκούμπωτου πουκάμισου.

Εισαγγελείς στο Σεράγεβο απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος 14 μουσουλμάνων της Βοσνίας που ήταν αξιωματικοί ή στρατιώτες στην περίοδο του πολέμου της δεκαετίας του 1990 και κατηγορούνται για φόνους, βασανιστήρια και διωγμούς άμαχων Σερβοβόσνιων γύρω από την πόλη Κόνγιτς.

Τα εγκλήματα πολέμου, που διέπραξαν, περιλαμβάνουν τους φόνους δεκάδων Σέρβων αμάχων, τόσο ανδρών όσο και γυναικών διαφόρων ηλικιών, βασανιστήρια, ληστείες και διωγμούς σχεδόν ολόκληρου του σερβικού πληθυσμού από την περιοχή της Κόνγιτς. Έπρεπε να περάσουν δύο δεκαετίες, για να γίνει λόγος ενός μικρού μέρους των βιαιοτήτων σε βάρος των Σέρβων.

Οι εγκληματίες του UCK όμως, κυβερνούν το Κοσσυφοπέδιο. Και ας υπάρχουν αποδείξεις ακόμη και ότι διέπρατταν εμπόριο οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων. Ο όρκος ότι θα υπηρετείς τα συμφέροντα των ισχυρών, λειτουργεί σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ. [Όπως με τους χουντικούς, που δήλωσαν Αριστεροί].

Λέμε πολλά για τους Τούρκους, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι ξεπουλούν την πατρίδα τους, άσχετα αν με τις πράξεις τους την βλάπτουν. Συνεργεία του δήμου των Αδάνων μαζί με μονάδα της Αστυνομίας, προέβησαν σε αφαίρεση όλων των πινακίδων και αναγνωριστικών των καταστημάτων που ήταν στην αραβική γραφή.

Τα συνεργεία αφαίρεσαν όλες τις πινακίδες από 35 χώρους εργασίας (εστιατόρια κλπ) προκειμένου να προστατεύσουν την "γραφή και γλώσσα" του τουρκικού λαού, όπως ήταν η εντολή. Και στην Ελλάδα υπάρχει νόμος που επιβάλλει τις ελληνόγλωσσες επιγραφές στις επιχειρήσεις. Φυσικά και δεν εφαρμόζεται. Ο αρχοντοχωριατισμός, που βοήθησε τον σκόπιμο αφελληνισμό των αρμόδιων υπουργείων, οδήγησε στην πολιτιστική υποβάθμιση ενός υπερήφανου, άλλοτε, λαού.

Η απομάκρυνση από τον ελληνικό τρόπο ζωής μας, είναι η αιτία των δεινών. Με σημαντικότερη απώλεια την απουσία αλληλεγγύης. Ο καθένας πάει να βγάλει το μάτι του άλλου, για να βολευθεί ο ίδιος. Πού είναι ο αγώνας για το σύνολο;

Αναρωτήθηκαν άραγε πολλοί, γιατί οι παππούδες μας, αποκαλούσαν ρίψασπη, αυτόν που εγκατέλειπε τον κοινό αγώνα; Η ασπίδα είναι αμυντικό όπλο. Πρόχειρη ερμηνεία λέγει, ότι ο ρίψασπις ζημίωνε μόνον τον εαυτό του. Δεν είναι έτσι. Η ασπίδα προστάτευε το αριστερό μέρος του φέροντα, και το δεξιό μέρος του συμπολεμιστή, που έμενε απροστάτευτο, επειδή το δεξί κρατούσε επιθετικό όπλο.

Η εγκατάλειψη της ασπίδας επομένως, σήμαινε έλλειψη αλληλεγγύης. Γι’ αυτό και ήταν καταφρονητέα.