Skip to main content

Η γαστρονομία και ο τουρισμός της Ημαθίας πηγαίνουν... Ζάππειο

Στο Ζάππειο, στις 13-15 Οκτωβρίου, η έκθεση Imathia Quality-IQ για τις τουριστικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές διαδρομές της Ημαθίας

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της έκθεσης “Imathia Quality-IQ” για τις τουριστικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές διαδρομές της Ημαθίας, που θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα (13-15 Οκτωβρίου 2017), πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βέροια. Την έκθεση “Imathia Quality-IQ” συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Π.Ε. Ημαθίας με τους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, το Επιμελητήριο Ημαθίας, την ΑΝ.ΗΜΑ. και την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, με στόχο τη συνολική παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ημαθίας στον τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό τομέα.

«Η Ημαθία συνενώνει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στο μέγιστο δυνατό βαθμό και προετοιμάζεται να παρουσιάσει στην πρωτεύουσα, σε έναν ιστορικό χώρο, όπως το Ζάππειο Μέγαρο, τον τουριστικό, πολιτισμικό και γαστρονομικό της πλούτο», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Καλαΐτζίδης. «Η Ημαθία θα βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας κατά τη διάρκεια της έκθεσης Imathia Quality-IQ, όπου θα υποδεχθούμε χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν από κοντά και να γίνουν πρεσβευτές μας. Οι επισκέπτες θα συναντηθούν με την ιστορία της περιοχής μας, τις Αιγές, τη Μίεζα, τη βυζαντινή Βέροια, θα γευτούν τις παραδοσιακές γεύσεις και τα κρασιά μας και, φυσικά, θα γνωρίσουν τις ημαθιώτικες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον αγροτοδιατροφικό τομέα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαϊτζίδης.

Στην οργανωτική επιτροπή της έκθεσης Imathia Quality-IQ συμμετέχουν οι: Δημήτρης Τσακαλίδης (πρόεδρος), Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας (αντιπρόεδρος), Νίκη Καρατζιούλα, περιφερειακή σύμβουλος Ημαθίας (αντιπρόεδρος), Δημήτρης Μάντσιος, Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας (μέλος), Δημήτρης Ταχματζίδης Σύλλογος γευσιγνωσίας γαστρονομίας «Κάρανος» (μέλος), Γιώργος Παλησιδής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (μέλος), Λίνα Τουπεκτσή, Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας (μέλος), Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας (επίτιμο μέλος), Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,  Δήμαρχος Βέροιας (επίτιμο μέλος), Νικόλαος Κουτσογιάννης, Δήμαρχος Νάουσας (επίτιμο μέλος), Παναγιώτης Γκυρίνης, Δήμαρχος Αλεξάνδρειας (επίτιμο μέλος), Νικόλαος Ουσουτζόγλου,  Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας (επίτιμο μέλος).

Επιστημονικοί συνεργάτες της έκθεσης Imathia Quality-IQ είναι η Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη  (έφορος αρχαιοτήτων Ημαθίας) και ο Δρ. Γεώργιος Μπόσκου (επίκουρος καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής).